Share
Competiție: Băimăreanca Nicoleta-Iulia Câmpan va participa la Concursul „Muzica ne poate uni” cu o frumoasă colindă tradițională din Maramureș (VIDEO)

Competiție: Băimăreanca Nicoleta-Iulia Câmpan va participa la Concursul „Muzica ne poate uni” cu o frumoasă colindă tradițională din Maramureș (VIDEO)

În vremuri de pandemie, când nu ne putem întâlni unii cu alții, are loc Concursul Online Internațional de Interpretare „Muzica ne poate uni”. Printre concurenți se numără și băimăreanca Nicoleta-Iulia Câmpan.

Concursul este de muzică vocală, iar concurenta noastră are numărul 150 în concurs. Noi îi ținem, evident, pumnii.

# Fișă de concurent
Nume și prenume: Câmpan Nicoleta-Iulia
Vârsta împlinită și clasa: 19 ani, anul I de Facultate
Anul de studiu: am facut canto 3 ani, am terminat în 2017
Nume și prenume coordonator: Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu
Instituția pe care o reprezint: Corul de copii și tineri „Gaudium” (Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului)
Localitatea și județul: Baia Mare, Maramureș
Țara de proveniență: România
Secțiunea: Muzică vocală (solistă)
Categoria: Muzică tradițională
Titlul piesei: „Pe un drum bătut de piatră” (Colindă tradițională din Maramureș)

# Opinia artistului
“Este vorba despre a doua ediție a Concursului Online Internațional de interpretare vocală și instrumentală intitulat „Muzica ne poate uni”, organizat de Primăria orașului Pecicea, alături de parteneri importanți precum Programul Național Cantus Mundi și Corul Național de Cameră „Madrigal- Marin Constantin”. Temele concursului sunt Ziua Națională a României (1 Decembrie) și Sărbătorile de Crăciun. Eu am ales să interpretez o colindă tradițională, dragă sufletului meu, care se numește „Pe un drum bătut de piatră”. Coordonatorul meu este Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu și vreau să îi mulțumesc pentru tot ce face pentru mine și pentru toată susținerea pe care mi-o oferă. Rezultatele se vor afișa pe pagina de Facebook a concursului în data de 20 decembrie, iar eu le astept cu nerăbdare”, a declarat, pentru DirectMM.ro, Nicoleta Iulia Câmpean.

# Opinia coordonatorului
„Pe Nicoleta Câmpan am cunoscut-o încă din timpul cursurilor de la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul, unde am avut-o ca elevă, fiind o persoană foarte sârguincioasă, inteligentă și cu multă inițiativă în activitățile școlare și extrașcolare. Pe de altă parte, Nicoleta este și membră a Corului de copii și Tineri „Gaudium” din Baia Mare, încă de la înființarea acestui cor, adică din anul 2017; cu seriozitatea deplină, împletită cu munca și reverberația de care a dat dovadă încă de la început, au făcut ca toate aceste calități să o așeze într-o lumină deosebită, o lumină a muzicii bisericești, însă și a celei laice, deopotrivă. Astfel, am considerat că este bine să participe și la anumite concursuri de interpretare, ținând cont de faptul că muzica este și artă, și cere mult studiu și preocupare. Colinda pe care o interpretează este una autentică, deosebită, cu o linie melodică ce transpune cumva spre glasul al V-lea. Sperăm ca la acest concurs internațional să obțină un premiu pe măsura muncii depuse până acum”, a declarat, pentru DirectMM.ro, arhid. Adrian Dobreanu.

C.Ț.

VEZI VIDEO AICI!

Citește și

Exclusiv: Mărturia unei tinere băimărence care cântă divin. Nicoleta Iulia Câmpan: “Nu trebuie să ne fie rușine sau frică să ne exprimăm credința” (VIDEO ȘI FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu