Share
Cantorul Ștefan Cozma din Vișeu de Jos ne povestește despre colindul străbun

Cantorul Ștefan Cozma din Vișeu de Jos ne povestește despre colindul străbun

Ne aflăm într-o perioadă frumoasă, începutul Postului Nașterii Domnului, iar colindele vor răsuna în curând peste tot.

Ne face plăcere să le ascultăm, dar și să aflăm despre tradițiile din obiceiurile din perioada Crăciunului. Tânărul Denis Năsui, inițiatorul proiectului „Cu Denis prin Maramureș”, ne face azi cunoștință cu maramureșeanul Ștefan Cozma din Vișeu de Jos. Vă invităm să dați și dumneavoastră click pe video de mai jos, pentru a afla informații prețioase.

„În perioada premergătoare Crăciunului auzim tot mai mult minunatele noastre colinde în toate satele Maramureșului Voievodal. Glasul duios, bucuria și speranța ne face mai încrezători, mai iubitori și mai fericiți. De aceea am ales să mergem la cantorul Ștefan Cozma din Vișeu de Jos, care este un adevărat rapsod popular al satului românesc.

Cantorul Ștefan ne-a împărtășit cu drag informații despre colinda bisericească, despre obiceiurile din perioada Crăciunului și despre cum a evoluat colindul. Ne-a împărtășit faptul că în satul Vișeu de Jos este un colind vechi de peste 500 de ani, ceea ce ne-a impresionat, stârnindu-ne curiozitatea și dorința de a cerceta acest fapt.

De fiecare dată vorbește cu nostalgie în suflet și crede că tradițiile vor rămâne vii de acum încolo. Vreau să-i mulțumesc cantorului Ștefan Cozma, că ne-a oferit această ocazie unică să aflam cum era rânduiala din străbuni în perioada a sărbătorilor de iarnă!”, transmite Denis Năsui.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu