Minaur a pierdut în fața campioanei Serbiei - 3 ore în urmă
Înot: David Popovici, campion european la 100 m liber, cu nou record mondial - 3 ore în urmă
Accident rutier cu victimă între localitățile Săpânța și Câmpulung la Tisa; Cum s-a petrecut totul - 4 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, duminică, 14 august - 6 ore în urmă
36 de pompieri români, cu nouă mijloace tehnice, continuă misiunea de stingere a incendiului din Sud-Vestul Franței - 10 ore în urmă
Mănăstirea Moisei se pregătește de hram; Care este programul slujbelor - 10 ore în urmă
„Lasă Doamne dor!” – noul cântec al Paulei Seling este inspirat din folclor (VIDEO) - 10 ore în urmă
Folk: Va avea loc a X-a ediție a Festivalului Concurs Național „Floare de colț” - 10 ore în urmă
Baia Mare Science Festival va avea loc la mijlocul lunii septembrie - 11 ore în urmă
Arhid. Adrian Dobreanu: Sfârșitul tuturor furtunilor vieții să ne găsească în picioare! - 11 ore în urmă
Bilanț COVID-19 record în China, autoritățile încearcă să combată epidemia tot cu lockdown-uri
Autorităţile sanitare din China au anunţat duminică aproape 3.400 de cazuri de coronavirus, un număr zilnic record de la începutul pandemiei din februarie 2020, şi doresc să limiteze cu rapiditate noile focare epidemiologice prin plasarea în carantină a zonelor afectate, informează AFP, preluată de Agerpres, arată hotnews.ro.
În urma acestui vârf de infectări la nivel naţional, autorităţile chineze au închis şcolile din Shanghai şi au plasat în lockdown mai multe oraşe din nord-vestul ţării, în timp ce 19 provincii depun eforturi pentru a limita focarele locale cauzate de variantele Delta şi Omicron.
Jilin, un mare oraş din nord-estul Chinei, a fost plasat în lockdown parţial, cu sute de cartiere închise, a anunţat duminică un oficial local. Yanji, un oraş cu 700.000 de locuitori situat lângă frontiera cu Coreea de Nord, a fost plasat în lockdown total.
Ce viitor are strategia ”toleranței zero” față de Covid
China, ţara în care noul coronavirus a fost depistat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, aplică o politică de toleranţă zero faţă de această epidemie. China reacţionează în urma apariţiei focarelor epidemiologice prin lockdownuri locale, testare în masă şi controlul deplasării populaţiei prin intermediul unor aplicaţii de monitorizare.
Frontierele chineze au rămas practic închise de la începutul pandemiei.
Însă noul record de cazuri zilnice, provocate în special de varianta Omicron, pune presiune pe această abordare.
„Mecanismul intervenţiei de urgenţă în anumite zone nu a fost suficient de robust, înţelegerea caracteristicilor variantei Omicron este insuficientă (…) şi deciziile au fost inexacte”, a recunoscut într-o conferinţă de presă guvernatorul Zhang Yan, coordonatorul pentru sănătate publică în provincia Jilin.
Lockdown-uri, testări și demiteri
„Aceste aspecte reflectă totodată răspândirea rapidă a virusului în diverse regiuni şi lipsa de resurse medicale”, provocând întârzieri ale internărilor în spitale şi în tratarea pacienţilor, a adăugat el.
Locuitorii din Jilin, unde au detectate peste 500 de cazuri de infectare cu varianta Omicron, au terminat cele două serii de testări obligatorii duminică, potrivit autorităţilor locale. Sâmbătă, mai multe sute de cartiere din metropola chineză au fost plasate în lockdown.
Changchun, un oraş învecinat şi important centru industrial, cu 9 milioane de locuitori, a fost plasat în carantină încă de vineri.
Primarul din Jilin şi coordonatorul sanitar din Changchun au fost demişi sâmbătă, potrivit mass-media de stat, semnalând astfel caracterul imperativ al politicii impuse autorităţilor locale în combaterea focarelor epidemiologice, mai arată sursa citată în acest articol.