Share
Măsuri de siguranță suplimentare instituite pe Aeroportul Maramureș; Cursele interne, reluate de astăzi; Când se reiau cele internaționale (GALERIE FOTO)

Măsuri de siguranță suplimentare instituite pe Aeroportul Maramureș; Cursele interne, reluate de astăzi; Când se reiau cele internaționale (GALERIE FOTO)

Vești bune pentru cei care călătoresc pe calea aerului. Începând cu azi, 22 mai, se reiau cursele aeriene interne de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Desigur, vor fi instituite reguli extrem de stricte, dau asigurări autoritățile.

Începând cu 18 mai, s-au reluat cursele dintre Capitală și Cluj, Timișoara, Oradea și Iași. Începând cu 21 mai, a intrat în horă Satu Mare, iar începând cu 22 mai Baia Mare. Din 3 iunie se vor relua și cursele de Sibiu. La Aeroportul Internațional Maramureș, s-au luat deja măsuri suplimentare de siguranță.

„Planul de măsuri implementat în vederea reluării zborurilor este similar celorlalte aeroporturi din țară. Am decis ca în terminal să permitem accesul doar al pasagerilor. Aceștia trebuie în mod obligatoriu să aibă mască de protecție. La intrare cadrele medicale vor face un triaj epidemiologic și pasagerilor li se va lua și temperatura. Ghișeele de check-in vor fi deschise cu 2 ore înainte pentru zborurile interne și 3 ore pentru zborurile externe, respectiv vor fi închise cu 45 de minute înaintea orei de decolare. S-au reconfigurat traseele de deplasare a persoanelor, atât pentru fluxul de plecări, cât și pentru cel de sosiri. Pentru a asigura măsurile de menținere a distanțării sociale s-au creat culoare marcate pe pardoseală cu autocolante și linii de demarcație pentru păstrarea distanței minime între pasageri” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Dorin Buda, directorul Aeroportului Internațional Maramureș.

Totodată, șeful aerogării maramureșene a mai arătat faptul că „s-a crescut frecvența de realizare a operațiunilor de dezinfecție a suprafețelor și încăperilor pentru eliminarea riscului de contaminare și am amplasat dozatoare cu dezinfectant pe fluxurile de circulație a pasagerilor. Am îmbunătățit ventilarea naturală în terminal și am redus recircularea aerului. Înaintea controlului de securitate și pe fluxul de sosiri am instalat două termoscanere” – a spus Dorin Buda.

Va fi vorba, inițial, de o cursă săptămânală, de vineri. Aeronava ATR va decola din București, de pe Aeroportul Henri Coandă la ora 18.05, urmând să aterizeze pe Aeroportul Internațional Maramureș la ora 19.30. Va porni către Capitală la ora 19.55. „În ceea ce privește cursele internaționale, informațiile existente primite de la tour-operatori sunt că primul zbor charter către Antalya-Turcia va fi în 20 iunie, iar primul zbor charter către Hurghada-Egipt, în 1 iulie” – a explicat Dorin Buda.

Cătă ȚINEGHE

Citește și

Se pot rezerva deja bilete!: TAROM va relua cursele interne Baia Mare – București și retur, începând cu 22 mai, cel mai probabil

Lasă un comentariu