Share
Decizie: Un maramureșean recidivist a fost arestat pentru vătămare corporală. Victima are nevoie de aproape șapte săptămâni de îngrijiri medicale

Decizie: Un maramureșean recidivist a fost arestat pentru vătămare corporală. Victima are nevoie de aproape șapte săptămâni de îngrijiri medicale

Un nou caz de agresivitate în Maramureș. Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Baia Mare a ajuns în arest după ce a manifestat violență extremă față de o altă persoană, un bărbat de 56 de ani din Cluj. S-a întâmplat într-un apartament situat pe strada Pășunii din reședința de județ.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 17 februarie 2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului B.A.S. pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, prevăzută de art. 194 alin. 1 lit. e Cod penal, faptă comisă în stare de recidivă. La data de 16 februarie 2021 faţă de inculpatul B.A.S. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul B.A.S., la data de 11 februarie 2021, în jurul orei 08:30, a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate A.R., în timp ce se aflau într-un imobil situat pe raza municipiului Baia Mare, cauzându-i acesteia leziuni care i-au pus în primejdie viața și care necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale, în condițiile unei evoluții favorabile. La data de 17 februarie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Autorul infracțiunii se numește Andrei Silvestru D.B., conform portalului instanței. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 460/P/2021 din data de 17.02.2021 şi în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 1 lit. d şi alin. 2 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 zile, de la 17 februarie 2021 până la 18 martie 2021, inclusiv, a inculpatului B.A.-S., sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunii de vătămare corporală prevăzută de art. 194 alin. 1 lit. e Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal. Respinge solicitarea formulată de inculpat, prin apărător, de a se dispune împotriva sa măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În baza art. 275 alin. 3 şi alin. 6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia, inclusiv onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu – avocat Gherghel Dana Anamaria, în cuantum de 313 lei, care se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Maramureş. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore, de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru parchet. Pronunţată în camera de consiliu azi, 17.02.2021, ora 15:45. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 499/2021 17.02.2021”. se arată în soluția pe scurt.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu