Share
Actualizare 2: Alertă la Barajul Firiza: 9 persoane, din care și un copil în vârstă de 5 ani, salvați de forțele de intervenție (VIDEO ȘI FOTO)

Actualizare 2: Alertă la Barajul Firiza: 9 persoane, din care și un copil în vârstă de 5 ani, salvați de forțele de intervenție (VIDEO ȘI FOTO)

Seara de marți, 4 mai, a adus două alerte mai puțin obișnuite.

Mai întâi, în jurul orei 20.05, prin 112, a fost semnalat faptul că există posibilitatea unui înec în pârâul Bloaja, în satul Rușor.

Apoi, în jurul orei 21.30, tot prin 112, a fost semnalat faptul că două persoane, un adult și un copil, sunt blocate pe malul stâng al Barajului Firiza.

Conform reprezentanților ISU Maramureș, venite ulterior mesajului de alertă, ar fi vorba un grup de persoane, posibil 4, care au rămas blocate pe un mal al lacului de acumulare Firiza. Un echipaj cu barca salvatorilor se află la fața locului, și acum, la ora 22.00. Din primele informații, grupul a traversat lacul cu o barcă, ce s-ar fi dezumflat ulterior și nu mai poate reveni în siguranță în punctul de pornire.

ACTUALIZARE – În jurul orei 22.45, operațiunea este aproape încheiată. În total, au fost 9 adulți și un copil în vârstă de 5 ani. 5 adulți au fost aduși cu barca, de către pompierii de la Detașamentul de Pompieri Baia Mare, iar 4 adulți și copilul au fost preluați de Salvamont Maramureș. Toți sunt în stare bună. Grupurile vor face joncțiunea la baraj, au transmis reprezentanții ISU Maramureș. Vezi Video AICI!

ACTUALIZARE 2 – În ceea ce privește cel de-al doilea caz, cel de la Rușor, se știe că ar fi fost vorba despre un bărbat care s-ar fi înecat! În 4 mai, polițiștii Secției 7 Suciu de Sus au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit decedat în albia râului Bloaja-Cavnic, în satul Rușor. La fața locului a fost prezent și un echipaj SMURD, care efectuau manevre de resuscitare asupra bărbatului de 74 ani din Baia Mare, însă acesta a decedat. Cadavrului bărbatului de 74 ani a fost transportat la spital în vederea efectuării necropsiei. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă.

Revenim la cazul de la Barajul Firiza! Reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș au explicat faptul că turiștii, printre care se afla și copilul de 5 ani au fost extrași și evacuați din zona dificilă. O parte din ei au fost salvați cu ajutorul ambarcațiunii cu motor a ISU Maramureș, iar cealaltă parte, grupul în care se afla și copilul, au fost coborâți de salvatorii montani, folosindu-se echipamentele speciale de extragere din zone abrupte. Toate persoanele evacuate sunt bine, singurul care a necesitat îngrijiri fiind băiețelul de 5 ani, care a fost preluat de cei de la SAJ Maramureș. Acțiunea, la care autoritățile au colaborat excelent, s-a încheiat cu succes.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu