Share
A încurcat-o!: Maramureșean arestat preventiv după ce a încălcat ordinul de restricție provizoriu. A pătruns fără drept în casa victimei

A încurcat-o!: Maramureșean arestat preventiv după ce a încălcat ordinul de restricție provizoriu. A pătruns fără drept în casa victimei

Un maramureșean care a încălcat ordinul de restricție emis după ce a recurs la amenințări a ajuns după gratii.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 08.01.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului A.V.V. pentru săvârşirea infracţiunilor de amenințare, prevăzută de art. 206 alin. 1Cod penal, violare de domiciliu, prevăzută de art. 224 alin. 1 și 2 Cod penal și nerespectarea ordinului de protecție provizoriu, prevăzută de art. 47 alin. 2 din Legea nr. 217/2003, fapte comise în concurs și în stare de recidivă.

La data de 07.01.2021 faţă de numitul A.V.V. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. „Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul A.V.V., la data de 02.01.2021, a pătruns, fără drept, în locuința persoanei vătămate A.A. și i-a adresat acesteia amenințări cu moartea. În cursul zilei de 03.01.2021, inculpatul A.V.V. a continuat să aibă un comportament agresiv față de persoana vătămată, motiv pentru care față de inculpat s-a emis ordin de protecție provizoriu prin care i s-a impus obligația de a nu se apropia de persoana vătămată, obligație pe care inculpatul a încălcat-o”, au explicat oamenii legii.

La data de 08.01.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Maramureș. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai arătat oamenii legii.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu