Share
Unde reclamăm încălcarea drepturilor de cetățean european

Unde reclamăm încălcarea drepturilor de cetățean european

Unde reclamăm încălcarea drepturilor de cetățean european

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor fizice şi juridice ale căror drepturi dobândite prin calitatea de cetăţean al Uniunii Europene au fost încălcate într-un alt stat membru a devenit  funcțional  serviciul telefonic gratuit TELVERDE-SOLVIT.

SOLVIT e un intermediar ce se ocupă de acele problemele transfrontaliere  – apărute între o întreprindere sau un cetăţean, pe de o parte, şi o autoritate publică, pe de alta –  la care există suspiciunea că legislaţia comunitară ar fi fost aplicată în mod necorespunzător. În sfera de competențe SOLVIT mai intră recunoaşterea calificărilor profesionale și a diplomelor în alte state membre, calcularea pensiilor și a indemnizațiilor de șomaj, înmatricularea autovehiculelor, permisele de conducere, obținerea permiselor de ședere, accesul la educație sau circulația capitalurilor și rambursările de TVA.

SOLVIT nu poate rezolva litigii între două firme sau problemele întâmpinate în calitate de consumator și nici nu gestionează plângeri la adresa instituţiilor Uniunii Europene.

Numărul 0800 672 507 poate fi apelat, gratuit, din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:00. Termenul de soluționare a cererilor în cadrul SOLVIT este de zece săptămâni.

Lasă un comentariu