Share
Șura gospodăriei Preluca din cadrul Muzeului Satului din Baia Mare găzduiește o expoziție de fotografie dedicată portului tradițional

Șura gospodăriei Preluca din cadrul Muzeului Satului din Baia Mare găzduiește o expoziție de fotografie dedicată portului tradițional

Șura gospodăriei Preluca din cadrul Muzeului Satului din Baia Mare găzduiește până în 12 iunie o expoziție dedicată portului tradițional. Sunteți invitați și dumneavoastră să o descoperiți!

„Maramureșul, cel cu patru „țări”, patru regiuni etnografice distincte, îmbracă o mare diversitate de veșminte populare, fiecare zonă avându-și specificul său. Portul strămoșesc este cel care ne prezintă, prin simboluri și cromatică, o întreagă poveste despre începuturile mitice, legăturile între generații, satutul marital, respectul față de natură, dar și despre frumoasele obiceiuri și tradiții păstrate încă pe meleagurile maramureșene.

Expoziția descrie prin intermediul imaginii, oamenii Maramureșului, oameni ai timpului ce-l trăim, într-un univers ce se bucură de proprietatea regăsirii într-o vecinătate a originii și devenirii, căutând urmele timpului, ale simbolurilor, obiceiurilor, purtând cu demnitate straiele populare. Cele 16 fotografii se dovedesc a fi un documentar de înregistrare a realului cotidian al satului căruia i se asociază sentimentul de identitate națională”, transmit cei de la Muzeul Satului.

Sursa foto: Muzeul Satului Baia Mare


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu