Share
Premieră de gală în Baia Mare: întâiul film inspirațional românesc, de după tragedia de la Colectiv

Premieră de gală în Baia Mare: întâiul film inspirațional românesc, de după tragedia de la Colectiv

Vineri, 23 noiembrie, ora 19:00,  la Cinema ”Dacia” Baia Mare, are loc proiecția de gală a primului film inspirațional românesc, “Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula, la care participă și o parte din echipa de realizatori. Filmul a câştigat de curând, printre numeroase alte premii, Trofeul Indie al Producătorilor Independenți de Film  (IPIFF  2018) și Premiul Uniunii Producătorilor de Film și Audiovizual din România/ Asociația Română de Gestiune a Operelor din Audiovizual (UPFAR- ARGOA) pentru cel mai bun debut în filmul de lung metraj indie de ficțiune.

“Coborâm la prima” spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după incendiul de la Colectiv. Nevoiți sa petreacă împreună câteva ore pentru că metroul se opreşte între stații, călătorii încep să se descopere, să înlăture judecățile si prejudecățile pe care le au față de cei cu care, din întâmplare, sunt colegi de călătorie.

Tedy Necula a reuşit să adune în distribuția acestui film unii dintre cei mai îndrăgiţi actori români: Constantin Cotimanis, Adrian Păduraru, Teodora Mareş, Victoria Cociaş, Constantin Drăgănescu, Emilian Oprea, Ela Ionescu, Dan Murzea, Tudorel Filimon, Gavril Pătru, Tomas Otto Ghela, Cezar Grumăzescu, Francesca Leonte, Andrei Eftene, Dana Porlogeu, Iulia Dumitru şi Sonia Teodoriu.

Duminică,  25 noiembrie, de la ora 16:00, filmul va rula  și la Școala de Muzică ”George Enescu” din Sighetu Marmației.

Lasă un comentariu