Share
De Ziua Îndrăgostiților, concert de pian la Colegiul de Arte din Baia Mare

De Ziua Îndrăgostiților, concert de pian la Colegiul de Arte din Baia Mare

Joi, 14 februarie,de la ora 19.00. la la Colegiul de Arte din Baia Mare va avea un conceret de muzică clasică, susținut de pianistul Bogdan Vaida, în cadrul stagiunii din februarie a  turneului Classic Unlimited, proiect dedicat promovării muzicii clasice în locuri neclasice. Din repertoriu: Intermezzo de Johannes Brahms; Sarabande (op.10) de George Enescu; La cathedrale engloutie de Claude Debussy;  două piese din suita Romeo și Julieta și Sonata a 7-a de Sergei Prokofiev; J-Rhapsody de Ciprian Pop; Impromptu (op.142, nr. 3) de Franz Schubert. Intrarea este gratuită, în limita locurilor.

Născut în Cluj-Napoca, pianistul Bogdan Vaida (37 ani) a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesoarei Ninuca Oșanu Pop. În 2002, a plecat cu o bursă Erasmus la „Musikhochschule” în Freiburg (Germania), unde s-a și stabilit ulterior. Pianistul a susținut numeroase concerte în mai multe țări din Europa, în prezent fiind solistul turneului Klassik Mittendrin, proiect care a debutat în octombrie 2015 în Germania și care a inspirat Classic Unlimited.

Turneul Classic Unlimited este un proiect derulat prin programul În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro) și realizat cu sprijinul Staropramen și Yamaha.

Lasă un comentariu