Share
Doliu în Maramureș: S-a stins din viață, chiar de Ziua Națională a României, inginerul Nicolae Dicu, fost ministru al Minelor

Doliu în Maramureș: S-a stins din viață, chiar de Ziua Națională a României, inginerul Nicolae Dicu, fost ministru al Minelor

Este doliu în Maramureș. Încă o personalitate s-a stins din viață. Este vorba despre inginerul Nicolae Dicu, fost ministru al Minelor, care a plecat dintre noi la vârsta de 86 de ani.

Nicolae Dicu s-a născut în localitatea Stejari din județul Gorj. A absolvit Facultatea de Mine din Petroșani, iar imediat apoi a sosit în Maramureș. A fost, pe rând, inginer-șef, director de mină, directorul REMIN și ministru al Minelor.

„O zi de profundă tristețe și regret, care îmi vor rămâne mereu în suflet. L-am pierdut pe tata, ne-a părăsit și nu se va întoarce niciodată. A fost un om, o personalitate „mai mare decât viața” – în toate sensurile bune și frumoase ale expresiei”, a scris Daniela Băzărea, fiica lui Nicolae Dicu.

„Azi (n.red. – marți) dimineață a plecat dintre noi Ing. Nicolae Dicu, un om de o deosebită eleganță și admirație, un cetățean de onoare al orașului Cavnic, care și-a lăsat adânc amprenta asupra urbei de la poalele munților Gutâi. A murit tocmai de Ziua Națională a României, lucru care cu siguranță ne va face să nu-l uităm niciodată noi, căvnicarii, dar nici minerii pe care i-a condus cu mare curaj și pricepere. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, a scris și Vladimir Petruț, primarul orașului Cavnic.
Spunem și noi, la rândul nostru: Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!
DirectMM.ro

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu