Share
Apel umanitar: Împreună pentru Samuel! Tânărul maramureșean are nevoie de ajutor pentru a-și renova casa aflată în stare avansată de degradare (FOTO)

Apel umanitar: Împreună pentru Samuel! Tânărul maramureșean are nevoie de ajutor pentru a-și renova casa aflată în stare avansată de degradare (FOTO)

V-am prezentat, înainte de Crăciun, povestea lui Samuel Moșnean din Cavnic. Atunci lansam un apel umanitar, cu speranța că oamenii cu sufletul mare îi vor întinde o mână de ajutor.

În vârstă de 22 de ani, Samuel locuiește cu soția lui de 19 ani Adina și fiicele sale, una în vârstă de un an și opt luni pe nume Simina și una în vârstă de numai o lună pe nume Rebeca, într-un imobil care necesită reabilitare urgentă.

Cazul lui Samuel a ajuns cunoscut datorită lui Tudor Alexandru Gelelețu (în foto atașat, alături de Samuel). Acesta l-a întâlnit întâmplător anul trecut în locul în care tânărul cap de familie muncea. În acest fel, Tudor avea să afle faptul că Samuel trăiește în condiții extrem de grele, însă, cu toate acestea, el nu ezită nicio clipă să îi ajute pe ceilalți din jurul său. Ca urmare, Tudor a inițiat o campanie de ajutorare a lui Samuel, iar pe cei doi îi leagă o frumoasă prietenie încă de atunci. Campania s-a dovedit a fi un succes, mulți oameni de bine sprijinindu-l financiar sau cu diverse obiecte pe Samuel. În urma unei mobilizări impresionante, tânărul căvnicar și familia sa au avut parte de sărbători frumoase.

Acum, însă, el are nevoie, din nou, de ajutorul comunității. “A primit diverse donații, constând în haine, alimente și bani (vezi foto atașat, mai jos, cu un ajutor în alimente). Samuel ar avea nevoie acum, însă, de alimente, pamperși, lapte pentru copii (n.red. – are și o fetiță în vârstă de o lună), întrucât trece printr-o perioadă foarte grea. Are de plătit în total 3.450 de lei, din care 1.000 de lei a primit deja de la un om de bine, pentru a nu pierde pământul și casa. El și-a luat angajamentul că va plăti lună de lună suma, pentru a nu rămâne în stradă cu doi copii mici, iar după aceea, când va deveni proprietar pe pământ și casă, se va putea, astfel, apuca de construit. Din luna aprilie, datorită unor oameni binevoitori care au strâns 5.000 de lei, se va apuca să își consolideze efectiv locuința. El lucrează acum cu mine, dar dată fiind situația cu pandemia, nu avem de lucru zi de zi și se descurcă foarte greu cu 360 de lei pe lună. Este dispus să muncească cu ziua”, a explicat, pentru DirectMM.ro, Tudor, cel care îl sprijină pe Samuel.

Tânărul Samuel spune că prioritatea sa este renovarea casei. “Avem o cămăruță cu numai trei pereți, făcuți din bolțari, că al patrulea e făcut din dosuri, din scânduri. Aș vrea să consolidez casa și să îmi dea Dumnezeu sănătate să pot să lucrez”, a mărturisit Samuel. Impresionant este, însă, modul în care tânărul cap de familie vede lucrurile. Din donațiile primite, el permanent a dăruit mai departe celor care, a simțit el, merită să fie, la rândul lor, ajutați. Însă, i-ar prinde bine să fie ajutat pentru a-și reface locuința. “Dacă vrea cineva să ne ajute, să ne ajute cu ce le pune Dumnezeu pe inimă”, a spus, pentru DirectMM.ro, Samuel. Toți cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor sunt rugați să îl contacteze pe tânăr, la numărul de telefon 0757.255.403. Orice ajutor este binevenit!

C.Ț.

Citește și

Exclusiv: Povestea maramureșeanului Samuel: Locuiește cu familia într-o casă care se surpă. “Cine vrea să ne ajute să o facă cu ce le pune Dumnezeu pe suflet” (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu