Share
Solidaritate pentru Samuel: A fost donată o parte din materialele de construcții necesare! Să îl ajutăm pe tânărul căvnicar să își refacă locuința degradată! (FOTO)

Solidaritate pentru Samuel: A fost donată o parte din materialele de construcții necesare! Să îl ajutăm pe tânărul căvnicar să își refacă locuința degradată! (FOTO)

DirectMM.ro v-a prezentat cazul lui Samuel Moșnean din Cavnic. Totodată, am lansat un apel umanitar, cu speranța că oamenii cu sufletul mare îi vor întinde o mână de ajutor.

În vârstă de 22 de ani, Samuel locuiește cu soția lui de 19 ani Adina și fiicele sale, una în vârstă de un an și nouă luni pe nume Simina și una în vârstă de numai două luni pe nume Rebeca, într-un imobil care necesită reabilitare urgentă.

Cazul lui Samuel a ajuns cunoscut datorită lui Tudor Alexandru Gelelețu (în foto, alături de Samuel). Tânărul maramureșean a inițiat o campanie de ajutorare a lui Samuel și a familiei sale. Căvnicarul are nevoie de sprijin atât pentru a achita o datorie rezultată din impozitele pe teren și casă, cât și pentru a-și renova imobilul aflat într-o stare avansată de degradare. Ca atare, Tudor a lansat, zilele trecute, un nou apel umanitar. Tudor a arătat faptul că mai multe persoane au strâns o sumă de bani, pe care i-a donat-o lui Samuel pentru a-l ajuta să își construiască o cameră. Însă, fiindcă materialele sunt, totuși, scumpe, iar el din bănuții câștigați, își cumpără alimente pentru a-și întreține familia, ar mai avea nevoie de puțin ajutor. Cu alte cuvinte, Tudor a făcut apel oamenilor cu sufletul mare să doneze, în măsura în care au posibilitatea, materiale de construcții sau bani, pentru a-și plăti acea datorie de la impozit.

Astăzi, 9 aprilie, visul lui Samuel tinde să prindă tot mai mult contur. Reprezentanții unei societăți comerciale de specialitate au donat o parte din materialele de construcții necesare, respectiv BCA, ciment și plăci de rigips (vezi imagini alături și în galeria foto de mai jos). Un alt domn s-a oferit să pună la dispoziție o mașină pentru transportul materialelor, dar și o cantitate de lemne necesare pentru foc. Același domn plătise o parte din datoriile avute de Samuel pentru impozit, astfel că suma rămasă de plătit este de aproximativ 2.300 de lei. „În prezent, Samuel ar avea nevoie de polistiren, grinzi, corni și tablă. În plus, l-ar ajuta donații în bani pentru a-și acoperi în întregime datoria acumulată pentru impozite”, a explicat Tudor Alexandru Gelelețu. Revenim și cu mărturisirea lui Samuel. “Avem o cămăruță cu numai trei pereți, făcuți din bolțari, că al patrulea e făcut din dosuri, din scânduri. Aș vrea să consolidez casa și să îmi dea Dumnezeu sănătate să pot să lucrez”, a mărturisit Samuel. Impresionant este, însă, modul în care tânărul cap de familie vede lucrurile. Din donațiile primite, el permanent a dăruit mai departe celor care, a simțit el, merită să fie, la rândul lor, ajutați.

Toți cei care doresc să îi întindă o mână de ajutor sunt rugați să îl contacteze pe tânăr, la numerele de telefon 0750.166.524 și 0757.255.403. Orice ajutor este binevenit! Și încheiem, din nou, cu vorbele lui Samuel: “Dacă vrea cineva să ne ajute, să ne ajute cu ce le pune Dumnezeu pe inimă”, a spus el pentru DirectMM.ro.

C.Ț.

Citește și

Apel umanitar: Împreună pentru Samuel! Tânărul maramureșean are nevoie de ajutor pentru a-și renova casa aflată în stare avansată de degradare (FOTO)

Exclusiv: Povestea maramureșeanului Samuel: Locuiește cu familia într-o casă care se surpă. “Cine vrea să ne ajute să o facă cu ce le pune Dumnezeu pe suflet” (FOTO)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu