Share
Poveste de viață: Angajații SMURD Cavnic, felicitați de DSU. Ce mesaj emoționant au primit după ce au salvat un localnic căzut în zăpadă (FOTO)

Poveste de viață: Angajații SMURD Cavnic, felicitați de DSU. Ce mesaj emoționant au primit după ce au salvat un localnic căzut în zăpadă (FOTO)

Patru salvatori din cadrul SMURD Cavnic au fost felicitați de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) pentru o intervenție care a avut loc weekendul trecut. Redăm povestea de viață relatată de reprezentanții DSU pe pagina oficială de Facebook, care au menționat că relatarea face parte din ciclul poveștilor oamenilor din spatele uniformelor.

„Colegii noștri, plt. maj. Ahrițculesei Ionuț, plt. Florian Ionuț și sg.maj. Bud Romeo din cadrul Punctului de Lucru SMURD Cavnic au intervenit, sâmbătă, 19 martie 2021, pentru acordarea primului ajutor unei persoane căzută în zăpadă.

La momentul la care au primit cazul, salvatorii au realizat că un alt coleg, sg.maj. Bereș Marcel, locuiește în apropierea adresei indicate de dispecerat. Ei i-au cerut ajutorul acestuia, care deși era în timpul liber, s-a deplasat imediat la locul indicat, intervenind în acordarea primului ajutor victimei.

Ajunși la locul intervenției, salvatorii au găsit o persoană aflată în stop cardio-respirator cu traumatism cranio-cerebral acut. După mai bine de jumătate de oră de manevre de resuscitare, persoana și-a revenit. Pacientul a fost predat echipajului Serviciului de Ambulanță Județean Baia Mare, cu medic, sosit în sprijin. Spre seară, colegii noștri au fost sunați de către fiica victimei, care, cu vocea tremurândă, le-a muțumit că i-au salvat tatăl a cărui zi de naștere era în ziua următoare.

Eficiența sistemul integrat de urgență, se poate observa, tocmai în aceste cazuri, unde eforturile comune ale mai multor structuri implicate, pompieri, cadre medicale care încadrează ambulantele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță, piloți ,salvamontiști, intervin prompt, în scopul salvării de vieți. Felicitări, dragi colegi!”, au arătat reprezentanții DSU.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu