Share
Băimăreanul Paul Marincaș a obținut premiul special al Festivalului-Concurs Internațional de Folclor „Rozmarin în colțu’ mesii”

Băimăreanul Paul Marincaș a obținut premiul special al Festivalului-Concurs Internațional de Folclor „Rozmarin în colțu’ mesii”

Sâmbătă, 25 noiembrie, în Satu Mare s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-Concurs Internațional de Folclor „Rozmarin în colţu’ mesii”.

La competiție s-au înscris anul acesta 42 de concurenți din România și Republica Moldova, iar în urma preselecției s-au calificat în concurs 10 concurenți. Printre aceștia s-a numărat și băimăreanul Paul Marincaș (15 ani). A avut o prestație bună pe scenă, reușind să se reîntoarcă acasă cu premiul special.

Despre Paul cu siguranță ați mai auzit până acum. A început cursurile de canto la vârsta de 5 ani, la Palatul Copiilor, iar apoi s-a înscris la Școala Populară de Artă din Baia Mare (prof. Diana Cârlig). Întrebat de unde pasiunea pentru folclor, acesta spune că o moștenește pe bunica sa.

E foarte talentat, iar acest lucru este confirmat de numeroasele premii obținute până acum. Printre cele mai importante sunt: Trofeul „Cât îi Maramureșul”, Trofeul „Victoria Darvai”, Premiul 1 Concurs „Viorel Costin” ș.a.

Tânărul este momentan elev în clasa a IX-a la Colegiul de Arte din Baia Mare (prof. canto Mihaela Bob-Zăiceanu) și, de asemenea, colaborează cu Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”. Este și un dansator bun, astfel că face parte din Ansamblul „Coconii Maramureșului”.

Îl felicităm și îi urăm mult succes în continuare!

Lavinia-Codruța HERMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu