Share
Întăriri pentru CSM Sighet: un american și doi sârbi

Întăriri pentru CSM Sighet: un american și doi sârbi

Echipa de baschet CSM Sighetu Marmației se pregătește intens de startul noii ediții de campionat. Cea mai importantă achiziție a verii este cea a tehnicianului sârb Ljubomir Kolarevic (foto sus). Acesta a fost numit director tehnic. Kolarevic vine de la AKS KSE Târgu Secuiesc și este cunoscut băimărenilor pentru scurta sa experiență la BC Olimpic.

,,Vreau ca în timpul pe care îl petrec în Sighet să îi învăț lucruri noi pe antrenorii de aici și, de asemenea, să învăț și eu de la ei. Totodată sper ca la finalul sezonului să ne clasăm pe un loc cât mai bun, iar jucătorii de aici să crească”, a declarat Ljubomir Kolarevic.

La nivelul lotului, clubul a anunțat aducerea lui Ciprian Albu, din pepiniera  CSȘ Sighetu Marmației, dar și a doi jucători străini.

Corey Henderson (foto stânga) are 24 de ani, e înalt de 1,93 metri vine la Sighet din America, mai exact din Texas, acolo unde a evoluat pentru Tulsa timp de 2 sezoane. Corey are 91 de apariții în NCAA (Liga Colegiilor Americane) alături de Wichita State. ”Sunt entuziasmat înaintea începerii noului sezon, știu că suntem o echipă tânără și promit că vom ieși pe teren și vom lupta pentru victorie”, a spus americanul la sosirea în România.

Celălalt străin este sârbul Aleksa Simovic (foto dreapta), în vârstă de 21 de ani, care a jucat ultimul an cu cifre foarte bune la o echipă din Macedonia, anterior fiind campion național și MVP al Armeniei. Un factor important în decizia lui fost prezența fratelui său, Andrija Simovic, la CSO Voluntari, acesta jucând de mai mult timp în România. Aleksa Simovic a spus si el câteva cuvinte pentru suporterii echipei maramureșene. ”Fratele meu mi-a spus doar lucruri bune despre România, oamenii de aici și, bineînțeles, despre baschetul românesc. Alături de CSM Sighet, atât eu cât și colegii mei vom da 100% în fiecare meci și vom lupta pentru victorie împotriva fiecărei echipe.”

De asemenea, și-au prelungit contractele Lucian Țibîrnă, Andrei Dohi, Rareș Ardelean, Mihalyi Kracz, Adrian Vaida, Alexandru Feher și Henrique Simionca.

Echipa s-a reunit pe 26 august și până la primul meci oficial avea programate 3 amicale. CSM debutează în noul sezon în fața propriilor suporteri pe data de de 5 octombrie, când va primi vizita celor de la CSM Galați, în meciul tur al primei manșe a Cupei României. Returul e pe 9 octombrie la Galați, unde cei de la CSM Sighet vor rămâne și pentru primul meci din Liga Națională, ce începe pe 12 octombrie.

Rafael HEKMAN

Foto: Facebook CSM Sighetu Marmației


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu