Share
CS Minaur și-a aflat adversarul din EHF European Cup

CS Minaur și-a aflat adversarul din EHF European Cup

Cele două reprezentante ale României în EHF European Cup la handbal masculin și-au aflat adversarii din sferturi.

Marți, 20 februarie, la sediul Federației Europene de Handbal (EHF) a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale EHF European Cup, urmată mai apoi de tragerea la sorți a meciurilor din semifinale.

Trebuie să arătăm din capul locului că România este singura țară care mai are două reprezentante în această fază a competiției. alături de CS Minaur reușind calificarea și Steaua București. Tragerea la sorți a fost liberă, adică fără protecție de țară. Asta înseamnă că cele două echipe din România se pot întâlni între ele.

Prima manșă a semifinalelor se va disputa pe 23/24 martie, iar returul pe 30/31 martie. Semifinalele vor avea loc în ultimele săptămâni ale lunii aprilie. Iar conform tragerii la sorți, meciurile suntOlympiakos SFP (Grecia) vs MRK Krka (Slovenia)FTC-Green Collect (Ungaria) vs TATRAN Presov (Slovacia); Steaua București (România) – Valur (Islanda)CS Minaur Baia Mare (România) – Bregenz Handball (Austria)În semifinale se vor întâlni învingătoarele din meciurile 2-1 și 3-4. Practic, dacă Minaur și Steaua se califică în penultimul act, cele două vor juca între ele, cu un prim meci la București.

Iată cine este adversarul CS Minaur Baia Mare, conform site-ului oficial al clubului. Bregenz Handball a intrat în competiție chiar din primul tur. Rezultate: 30-25 și 33-24 cu Mistra (Estonia) – ambele meciuri jucate în Austria; 32-23 și 27-30 cu VHC Sviesa (Lituania) – ambele jocuri în Austria33-29 și 28-29 cu Runar Sandefjord (Norvegia)26-26 și 33-30 cu Forthof UHK Krems (Austria)Bregenz este un oraș austriac situat la capătul de est al Lacului Bodensee. Este capitala statului Vorarlberg. Festivalul anual de la Bregenz este un eveniment major, cu spectacole de operă și muzică pe scena plutitoare de pe malul lacului.

Bregenz este situat pe un platou ce se încadrează într-o serie de terase către lacul de la poalele muntelui Pfander. Este renumit pentru festivalul anual de muzică de vară Bregenzer Festspiele, precum și pentru festivalul de dans Bregenzer Spring.

15 etape s-au scurs din campionatul austriac de handbal masculin, iar Bregenz Handball ocupă locul 4 (din 12 echipe) cu 19 puncte (8 victorii, 3 egaluri și 4 eșecuri). Clasament: 1. Handball Tirol – 26p; 2. Alpla Hard – 23p; 3. Fuchse – 22p; 4. Bregenz – 19pAustriecii sunt antrenați de Marko Tanaskovic, ajutat de Markus Rinnerthaler (secund) și Goran Aleksic (portari). În lot, majoritatea jucătorilor sunt austrieci, dar au și trei jucători germani și un sloven. Pivotul Tobias Wagner (nr. 55) a făcut parte din echipa națională a Austriei la recent încheiatele Campionate Europene. Wagner este golgheterul echipei în Cupa EHF, cu 44 de goluri – la Euro a marcat de 30 de ori. Un alt jucător care a evoluat la Euro 2024 este Markus Mahr (nr. 6), autor a 38 de goluri în acest sezon al EEC – la Euro a marcat de 5 ori, mai arată site-ul oficial al clubului băimărean.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu