Share
Ziua de 26 martie este despre lupta împotriva epilepsiei

Ziua de 26 martie este despre lupta împotriva epilepsiei

Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei este marcată în fiecare an în data de 26 martie. 50 de milioane de oameni din întreaga lume se confruntă cu epilepsia și 80% din acești oameni trăiesc în țări cu venituri mici sau medii. A fost creată pentru a crește înțelegerea publicului despre această tulburare cerebrală și pentru a elimina teama și stigmatizarea asociată cu aceasta.

Epilepsia este o tulburare cronică a creierului care se caracterizează prin activitate electrică anormală în creier, provocând crize recurente sau convulsii. Aceste convulsii pot varia în intensitate și manifestare, de la pierderi de conștiență și contracții musculare violente până la stări de absență sau mișcări involuntare ale membrelor. Este important să se înțeleagă că fiecare persoană poate experimenta epilepsia în mod diferit, iar frecvența și severitatea crizelor pot varia de la o persoană la alta. Diagnosticul și managementul epilepsiei implică de obicei o evaluare medicală cuprinzătoare, inclusiv imagistică cerebrală, teste de laborator și monitorizare EEG (electroencefalogramă). Vestea bună este că epilepsia poate fi ușor gestionată dacă este diagnosticată și tratată corect.

Cassidy Megan din Nova Scoția, Canada, a fondat Ziua conștientizării epilepsiei, cu primul eveniment desfășurat pe 26 martie 2008. Motivată de propria ei diagnosticare și luptele de a trăi cu epilepsia, a realizat importanța ca toată lumea să înțeleagă această tulburare neurologică comună. Ea a creat o cale pentru oameni să învețe, să se angajeze și să susțină educația publică despre epilepsie, precum și să elimine miturile și temerile asociate cu aceasta.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu