Share
Pe 16 aprilie este sărbătorită mondial, vocea umană

Pe 16 aprilie este sărbătorită mondial, vocea umană

În fiecare an, la această dată o lume întreagă sărbătorește vocea, pentru a evidenția importanța ei în comunicare, în exprimarea emoțiilor și în conexiunea umană. Ziua Mondială a Vocii este o oportunitate de a sublinia importanța menținerii sănătății vocale și de a promova îngrijirea și protejarea vocii în rândul tuturor categoriilor de oameni. De la profesioniști care folosesc vocea în munca lor (cum ar fi vorbitorii publici, cântăreți, actori etc.), până la publicul larg.

Celebrarea a început în 1999, în Brazilia, sub forma Zilei naţionale a vocii, inițiativa aparținând unor specialiști în ornitologie, patologie vorbire-limbaj şi a unor profesori de canto. De atunci, s-au creat grupuri de lucru în 50 de ţări, care organizează evenimente în luna aprilie, de la reprezentaţii artistice până la conferinţe despre sănătate. Acestea se desfășoară pe durata mai multor zile.

În România, Ziua mondială a vocii a fost marcată pentru prima oară la Cluj, în 2013, iar din 2014, a fost sărbătorită la Bucureşti.

Vocea joacă un rol esențial într-o comunicare eficientă și sănătoasă, iar ziua din 16 aprilie țintește să crească conștientizarea despre necesitatea de a preveni problemele glasului, reabilitării acestuia în urma unor afecțiuni, formarea vocilor artistice și cercetarea continuă a funcțiunilor și aplicațiilor glasului.

În această zi pot fi organizate diverse evenimente și activități, inclusiv sesiuni de informare despre sănătatea vocii, consulturi gratuite cu specialiști în tulburările vocale, concerte sau recitaluri pentru a celebra frumusețea și puterea vocii umane, și multe altele.

Lăcrimioara ZOTA

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu