În Târgu Lăpuș se va desfășura conferința „Suferința umană și îngrijirea bolnavilor – cauze, provocari, soluții, lecții” - 42 minute în urmă
S-a tras cortina peste Festivalul „Atelier”, ediția cu numărul 30 - 2 ore în urmă
De Sânziene se organizează Joc la șură în Satu Nou de Sus - 2 ore în urmă
Astăzi, în Parcul Regina Maria, copiii pot fi salvamontiști pentru o zi - 3 ore în urmă
Înscrieri la ”Crosul Copiilor” din Baia Mare - 3 ore în urmă
A noua întâlnire a Conferinței „Provocările gândirii”, prezentată de Marcel Mureșan - 3 ore în urmă
Un cetățean ucrainean, cu probleme cardiace a fost găsit de salvamontiștii maramureșeni - 5 ore în urmă
Cine sunt câștigătorii quiz-ului LSPV Baia Mare - 6 ore în urmă
Schitul Șatra Pintii, lăcașul unde femeile nu au acces - 7 ore în urmă
S-a dat startul Programului estival „Trenurile soarelui” - în urmă
Mărul, fructul minune pentru sănătate
Studii recente arată că merele sunt considerate sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și beneficiilor aduse organismului. Bogayte în fibre, acestea conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Merele conțin un mix de vitamine și antioxidanți:
Vitamina C: Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.
Vitamina A, E, K și B: Deși în cantități mai mici, aceste vitamine contribuie la sănătatea generală.
Potasiu: Ajută la menținerea sănătății inimii și a funcției musculare
Consumul de mere a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare datorită conținutului lor de fibre, potasiu și antioxidanți. Merele au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, ceea ce poate induce senzația de sațietate și poate ajuta la controlul greutății. Fibrele solubile din mere încetinesc digestia și absorbția zaharurilor, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind creșterile bruște ale glicemiei.
Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot proteja celulele creierului împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Consumul regulat de mere, ca parte a unei diete echilibrate, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății generale și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Lăcrimioara ZOTA