Prognoza meteo pentru Maramureș – 15 iulie 2025 - 4 minute în urmă
15 iulie – Ziua Mărcii Poștale Românești - 53 minute în urmă
Trump, tot mai ferm față de Putin - 10 ore în urmă
642 de sancțiuni în Maramureș, într-o săptămână, pentru depășirea vitezei. Plus 51 de permise reținute - 11 ore în urmă
Noul pachet de măsuri de austeritate - 13 ore în urmă
Cinci minore au născut în prima jumătate a anului la Ponorâta. Alte șase sunt însărcinate - 13 ore în urmă
O femeie și un copil au ajuns la spital după un accident pe bd. Decebal - 13 ore în urmă
Viitorul natației la Seini este pe mâini bune: Anul competițional se încheie cu rezultate remarcabile - 14 ore în urmă
Au început atelierele de vacanță la Muzeul Satului din Baia Mare - 15 ore în urmă
Restricții de circulație în Sighet - 15 ore în urmă
Mărul, fructul minune pentru sănătate
Studii recente arată că merele sunt considerate sănătoase datorită conținutului lor bogat în nutrienți și beneficiilor aduse organismului. Bogayte în fibre, acestea conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la reducerea nivelului de colesterol și la reglarea glicemiei. Merele conțin un mix de vitamine și antioxidanți:
Vitamina C: Este un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și ajută la absorbția fierului.
Vitamina A, E, K și B: Deși în cantități mai mici, aceste vitamine contribuie la sănătatea generală.
Potasiu: Ajută la menținerea sănătății inimii și a funcției musculare
Consumul de mere a fost asociat cu un risc redus de boli cardiovasculare datorită conținutului lor de fibre, potasiu și antioxidanți. Merele au un conținut scăzut de calorii și sunt bogate în fibre, ceea ce poate induce senzația de sațietate și poate ajuta la controlul greutății. Fibrele solubile din mere încetinesc digestia și absorbția zaharurilor, ajutând la reglarea nivelului de zahăr din sânge și prevenind creșterile bruște ale glicemiei.
Studiile sugerează că antioxidanții din mere pot proteja celulele creierului împotriva stresului oxidativ și pot reduce riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer. Consumul regulat de mere, ca parte a unei diete echilibrate, poate contribui semnificativ la menținerea sănătății generale și la prevenirea diverselor afecțiuni.
Lăcrimioara ZOTA