Share
Cum să faci față momentelor dificile, apelând la inteligența emoțională

Cum să faci față momentelor dificile, apelând la inteligența emoțională

Din 2016, Simona Ciff – doctor în științele educației, profesor, psihoterapeut, expert în inteligența emoțională – a demarat șirul de evenimente gratuite “Controlul emoțiilor”, prin care și-a propus să promoveze sănătatea mintală. Așa a ajuns să susțină în Baia Mare seminarul ”Nu mai vreau să-mi fie teamă”.  Ea se numără printre specialiștii care consideră că e nevoie de  trei lucruri pentru a avea succes: încrederea în sine, o relaționare bună cu ceilalți și dezvoltarea capacității de a gestiona frica. Simona Ciff, explică faptul că și copiii și adulții ar trebui să-și dezvolte capacitățile de a-și cunoaște emoțiile, de a-și controla frica, de a învăța cum să facă facă față momentelor grele ale vieții. Toate acestea sunt definite de conceptul de inteligență emoțională.

Ea aduce și o veste bună celor care nu au nativ astfel de calități, faptul că prin exercițiu se pot învăța încrederea în sine, capacitatea de a relaționa cu semenii și controlarea fricii. ”Orice în viață se învață prin exercițiu, mai repede, mai încet, în funcție de complexitatea lucrului”.

Frica generează anumite schimbări în organism și inhibă gândirea. De aceea e important să învățăm să nu ne speriem, să nu ne enervăm. ”Frica se poate educa, nu este o boală. Nu trebuie să fugi de ceea ce îți este frică, ci să înveți să treci peste aceste bariere, convins fiind că pot fi depășite”, susține Simona Ciff.

Lasă un comentariu