Share
Sondaj IMAS. PSD e la un minim istoric

Sondaj IMAS. PSD e la un minim istoric

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, 20,1% din totalul celor chestionați în cadrul studiului ar vota cu liberalii, în creștere cu 3% față de procentajul înregistrat în raportul similar din decembrie anul trecut (17,1%), urmați de  social-democrații cu 13,9 %,de USR, cu 12,9%, PRO România, cu 7,2%, ALDE cu 6,2% și PLUS cu 5,6%. PMP (2,7%) și UDMR (1,8%) nu ar întruni pragul electoral relevă un sondaj  realizat  în perioada 7-26 iunie de către IMAS pentru Europa FM.

Din totalul eșantionului de respondenți, peste 22% nu știu la momentul actual cu cine ar vota sau nu au răspuns. Doar 4,5 % au spus că nu s-ar prezenta la urne, față de 8,5% în raportul din decembrie.

Cât privește doar opțiunile valide de vot menționate, scorurile arată astfel:

  • PNL – 27,5%
  • PSD – 18,9%.
  • USR – 17,6%
  • PRO România – 9,8%
  • ALDE – 8,5%.

Trebuie remarcat că, spre deosebire de europarlamentare – unde USR și PLUS au fost în alianță -, acum cele două formațiuni au fost măsurate separat, chestiune care ajută PSD-ul să se situeze încă pe locul doi (e drept că diferența față de USR e mai mică decât jumătate din marja de eroare). Dacă USR și PLUS erau măsurate împreună, atunci PSD cădea pe locul trei  – și la nivel național, așa cum s-a clasat în Maramureș la europarlamentare.

Pentru acest studiu, realizat de IMAS pentru Europa FM, au fost intervievate 1.010 persoane cu vârste de 18 ani și peste. Interviurile au fost realizate prin telefon în perioada 7-26 iunie. Marja de eroarea este de +/- 3,1%

Lasă un comentariu