Share
Exclusiv: Maramureșeanca Xenia Costinar, primul consultant vocal din România; “Programul meu se adresează atât celor care deja cântă, cât și celor care vor o carieră” (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Exclusiv: Maramureșeanca Xenia Costinar, primul consultant vocal din România; “Programul meu se adresează atât celor care deja cântă, cât și celor care vor o carieră” (VIDEO ȘI GALERIE FOTO)

Xenia Costinar are 23 de ani și face muzică de când se știe. A absolvit Liceul de Arte Baia Mare, iar apoi Conservatorul “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, secția canto. În ciuda tinereții, se poate mândri cu un palmares excepțional. A făcut pian de performanță, obținând o sumedenie de premii. A cântat la Opera Națională din Cluj, a colaborat cu Cat Music, DJ Project, Pro TV și Antena 1.

Acum este primul consultant vocal din țara noastră. DirectMM.ro a discutat cu Xenia Costinar despre acest subiect inedit, o premieră în România, și nu numai, întrucât în viața de artist nu e loc de rutină.

Cătă Țineghe – Ești primul consultant vocal din România? Ce înseamnă asta, mai clar?

Xenia Costinar – Da, sunt primul consultant vocal din România. Am început acest concept mai întâi în afara țării, iar acum m-am axat mai mult în țară, dorind să dezvolt această piață a cântăreților, să îi ajut cât mai mult să se dezvolte într-un mod profesionist. Consultanța vocală este un program online pentru persoane majore care deja cântă sau vor să facă o carieră în muzică. Așa că eu ajut cântăreții să își ducă la următorul nivel cariera muzicală sau pe cei care doresc să înceapă o carieră în muzică, prin tehnică vocală personalizată. Lucrăm psihologic, la mentalitate, strategii psihologice și strategii de promovare.

Cătă Țineghe – Ce feedback ai pe segmentul ăsta?

Xenia Costinar – Până acum am avut un feedback foarte bun de la studenții mei din afară și din România. I-am ajutat să își îmbunătățească tehnica vocală, încrederea, să scape de emoții, să își îmbunătățească repertoriul, să nu mai obosească și să nu mai răgușească, să aibă mai multe evenimente, să se dezvolte pe mediul online, să își realizeze propriile piese (n.red. – zâmbește), etc. Sunt foarte mulțumiți și eu sunt foarte mândră de ei.

Cătă Țineghe – Ce faci tu pentru propria ta carieră și ce muzică asculți tu?

Xenia Costinar – Eu momentan mă concentrez foarte mult pe acest business, cum să mă îmbunătățesc ca și consultant vocal și să am rezultate cu studenții mei. Însă, și eu activez în acest domeniu, am evenimente, sunt invitată și cânt la Opera Națională din Cluj-Napoca, evenimente private, concerte. Cânt cu vocea, dar și la pian, cânt mai multe genuri de muzică, operă, muzică ușoară. Și îmi place foarte mult să cânt și să ascult muzica veche, din anii ‘60-‘80.

Cătă Țineghe – Zilele trecute au cântat la Street Piano, în centrul municipiului Baia Mare.

Xenia Costinar – Da, momentul la pian de acum câteva zile de la inaugurarea pianului în centrul Băii Mari a fost unul spontan. Am fost invitată să cânt și, din fericire, eram în oraș, asa că am trecut “să testez” pianul, să zic așa, să văd cum sună (n.red. – râde). Am rămas plăcut surprinsă și m-a bucurat prezența oamenilor din jurul meu și aprecierile acestora.

Cătă Țineghe – Care sunt pașii viitori în cariera ta?

Xenia Costinar – Pașii următori în cariera mea, hmmm… Să ajut cât mai mulți cântăreți să își îmbunătățească vocea și cariera muzicală prin programul meu de consultanță, să scot și un curs pe această temă și să îmi scot propriul album, să sperăm că în viitorul apropiat.

Cătă Țineghe – Dacă se prelungește, pandemia, ce vei face?

Xenia Costinar – Dacă se prelungește pandemia, eu am să continui să muncesc, să îmi antrenez studenții, mai ales că programul este online, să compun și să sperăm că totul va fi bine si vom revei la normal.

Cătă Țineghe – Un salut pentru maramureșeni.

Xenia Costinar – Salut toți maramureșenii care mă urmaresc, spunându-le că îi îmbrățișez cu drag!

Cătă ȚINEGHE

Mai multe informații despre proiectul artistei, dar și cum poți să te înscrii în program, CLICK AICI!

Bonus, videoclipul piesei „Ochii care nu se văd” (feat. DJ Project)

 

 

Lasă un comentariu