Share
Recunoaștere: Băimărean la origine, Levente Molnar a obținut premiul pentru cel mai bun actor la un important festival de film din Brazilia

Recunoaștere: Băimărean la origine, Levente Molnar a obținut premiul pentru cel mai bun actor la un important festival de film din Brazilia

Performanță extraordinară pentru actorul Levente Molnar, originar din Baia Mare. Acesta a obținut premiul pentru cel mai bun actor în Sao Paulo, Brazilia, în cadrul celei de-a unsprezecea ediții a festivalului de film Cinefantasy International Film Festival.

Premiul i-a fost decernat pentru rolul Bálint Grassai, jucat în filmul Hasadék / Ravine, debutul regizoral în lungmetraj al regizorului maghiar Balázs Krasznahorkai. Din cauza pandemiei, în acest an, proiecția filmului și decernarea premiilor au avut loc online, weekendul trecut, a notat spectacola.ro.

Acțiunea filmului se desfășoară în Maramureș, în peisajul inegalabil al Munților Rodnei și împrejurimile comunei Poienile de sub Munte și urmărește povestea unei relații tată-fiu, utilizând motive specifice baladei. Medicul de origine transilvăneană, Bálint (Levente Molnár), se întoarce din Budapesta pe plaiurile natale unde are loc întâlnirea cu fiul adolescent, pe care-l părăsise în urmă cu 17 ani.

De aici călătoria lui, planificată inițial ca una scurtă, ia o turnură dramatică. Fiul, Simon (Babai Dénes), duce o viață rebelă și autodistructivă, sub “oblăduirea” lui Dumitru, conducătorul mafiei locale. Filmul vorbește despre importanța puterii relațiilor de familie și despre contradicțiile create în cadrul acestor relații, despre crimă și pedeapsă. Pe lângă protagonistul filmului, Levente Molnár, în film mai apar și actori din Ungaria și România ca: Dénes Babai, Lajos Kovács, Rozi Lovas, Roland Tzafétas. Anul trecut, Levente Molnár, a primit premiul Criticilor de Film din Ungaria pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolurile jucate în filmele Apró mesék (Povești mărunte) și Foglyok (Prizonierii).

Levente Molnár (născut în 10 martie 1976, Baia Mare) este un actor maghiar din România, cunoscut pentru rolul său din Fiul lui Saul, film distins cu premiul Oscar pentru cel mai bun film străin din 2016. Molnár a studiat actoria la Universitatea Babeș-Bolyai, în clasa profesorului András Hatházi. În anul 2002, după absolvirea facultății, a fost angajat la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, conform wikipedia.ro.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu