Share
Se desfășoară campania internațională „Vinde în siguranță”; care sunt sfaturile poșițiștilor

Se desfășoară campania internațională „Vinde în siguranță”; care sunt sfaturile poșițiștilor

Pentru că tot mai mult viața noastră este conectată la lumea virtuală, în care accesul este liber oricui, indiferent de intenții, vine nevoia de informare a cetățenilor pe diferite aspecte privind spațiul virtual pentru a preveni victimizarea și totodată pentru a reduce infracționalitatea.

Astfel a fost demarată Campania internațională „Vinde În Siguranță!”, inițiată de Centrul European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al EUROPOL și Merchant Risk Council, la care s-au alăturat agențiile de aplicare a legii din 16 țări, printre care și Poliția Română.

Campania se desfășoară sub egida eComm2020 și se adresează în mod special comercianților online. Pentru că așa cum un cumpărător care achiziționează bunuri din magazinele online poate fi înșelat, tot așa și un vânzător poate fi înșelat.

Campania are ca scop informarea comercianților online cu privire la măsurile de siguranță pe care le pot lua pentru a-și proteja afacerea și clienții împotriva fraudelor.

Iată câteva măsuri de care trebuie să ții cont pentru ca afacerea ta să fie în siguranță:

  • Cunoaște-ți produsul! Unele produse sunt mai riscante la vânzare decât altele. Articolele concepute personal nu prezintă un risc la fel de mare ca și cele mici, cu cerere mare și ușor de revândut.
  • Cunoaște-ți clienții! Există instrumente disponibile pentru a afla dacă clienții tăi sunt autentici sau nu. Fii la curent cu evoluția modalităților de fraudare.
  • Cere acordul clienților în mod explicit pentru prelucrarea datelor cu caracter personal! Fii transparent în legătură cu datele personale colectate și cum sunt acestea folosite. Dacă ai angajați, asigură-te că aceștia știu cum să mențină securitatea datelor prelucrate pentru a ține în siguranță datele companiei și ale clienților.
  • Stabilește un mijloc de plată sigur! Procesatorul tău de plăți te poate sfătui asupra mijloacelor de plată sigure existente pentru evitarea fraudelor.
  • Utilizează un serviciu de livrare de încredere! Alege o metodă de livrare unde poți fi sigur de manevrarea profesionistă a mărfurilor și gestionarea corectă a disputelor privind livrarea.
  • Cere ajutorul atunci când ai nevoie
    • Accesează: europol.europa.eu/ecommerce pentru mai multe informații.
    • Apelează la companii specializate atunci când vine vorba de asigurare și de atenuarea riscurilor.
    • Dacă observi o activitate ilegală, sesizează poliția.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu