Share
Numeroase infracțiuni rutiere depistate în județ; Unii conduc cu alcoolemie, alții fără permis

Numeroase infracțiuni rutiere depistate în județ; Unii conduc cu alcoolemie, alții fără permis

Ieri, la ora 11.49, polițiștii au fost sesizați că un autoturism a fost condus pe contrasens pe strada 1 Mai din municipiu, iar conducătorul auto este posibil să fie sub influența băuturilor alcoolice.

La scurt timp, o patrulă din cadrul Poliției Locale Baia Mare a fost oprită de apelant care le-a indicat autoturismul, aceştia s-au deplasat în zonă, au identificat autoturismul în cauză și au solicitat prezența unui echipaj din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 52 de ani, din Satulung. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Baia Mare, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Azi noapte, la ora 01.18, polițiștii din Borșa au fost sesizați prin 112 că în zona unui restaurant un autoturism a accidentat un pieton și a intrat în coliziune cu mai multe autoturisme parcate.

Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat trei autoturisme parcate care prezentau avarii minore și un bărbat de 22 de ani din oraș care a relatat faptul că a fost acroșat de un autoturism.

Victima a fost transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale și a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În urma verificărilor, polițiștii au identificat autoturismul care ar fi provocat accidentul rutier la o distanță de 500-600 metri, fără a avea fixate plăcuțe cu numere de înmatriculare, radiat din circulație și care prezenta avarii minore în partea stânga față în urma impactului cu cele trei vehicule parcate regulamentar.

Totodată, la locul producerii accidentului, după aproximativ 30 minute, s-a prezentat conducătorul auto, un bărbat de 32 de ani din Moisei, care nu deține permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Ieri, 4 august, la ora 18.40, în timp ce efectuau serviciul de patrulare și supravegherea traficului rutier pe D.J. 171, polițiștii au observat un autoturism, care se deplasa dinspre Suciu de Sus înspre Suciu de Jos, iar la observarea autospecialei de poliție a mărit brusc viteza de deplasare.

S-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză, fiind folosite semnalele luminoase și acustice ale autospecialei, autoturismul continuându-și deplasarea pe o distanță de aproximativ 300 de metri, virând brusc la dreapta pe o stradă laterală, după care s-a oprit.

La volan a fost identificat un bărbat de 56 de ani, din Cupșeni. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Târgu Lăpuș, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu