Share
Donald Tusk: ”Apărați fundamentele civilizației  europene cu aceeași hotărâre cu care a apărat  Helmuth Duckadam cele 4 penalty-uri în finala CCE de la Sevilla”

Donald Tusk: ”Apărați fundamentele civilizației europene cu aceeași hotărâre cu care a apărat Helmuth Duckadam cele 4 penalty-uri în finala CCE de la Sevilla”

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a ținut un discurs entuziasmant, în această seară, la Ateneul Român. Vorbind într-o română cursivă, Tusk a spus în aplauzele sălii că prima mașină din familia sa a fost o Dacia 1300, deținută de socrul său.  ”Mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii români, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Pleșu, Tristan Tzara, ca si sportivi precum Nadia Comăneci”, a  precizat  liderul european.

”Fac apel la români să apere libertatea, integritatea, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Duckadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Fac apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene” –  a  spus președintele Consiliului European.

”Nici prin cap nu-mi trecea că va spune asta! Mă bucur că și după 33 de ani performanța Stelei este apreciată. Sper că se vor găsi resurse pentru a ajuta sportul românesc, pentru că am decăzut” –  a declarat,ulterior,  Helmuth Duckadam.

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu