Share
Românii din străinătate – pe locul 2 în UE la miliardele de euro trimise în țară

Românii din străinătate – pe locul 2 în UE la miliardele de euro trimise în țară

În anul 2018, cetățenii români plecați la muncă în străinătate au trimis în România prin intermediul transferurilor personale  2.977 miliarde de euro, dintre care 2.661 de miliarde provin din statele membre UE, iar restul de 316 milioane de euro au fost trimise din țări care se află în afara UE –  se arată în raportul Eurostat publicat în data de 12 noiembrie 2019 pe site-ul Uniunii Europene. Suma trimisă este cu 154 de milioane de euro mai mare decât cea trimisă în anul 2017 și ne plasează pe locul doi în Europa la sumele trimise în străinătate către patria mamă, după Portugalia și înainte de Serbia și Polonia.

Tot în 2018, din România s-au trimis spre alte țări 263 de milioane de euro: 172 în interiorul UE, iar 91 în afara ei. Facând diferența, rămân intrați în România 2.714 miliarde de euro.

4 Comentarii în această postare

 1. Și au trimis „pe locul 2” adică acasă PSD-ul la europarlamentare/referendumul pe justiție cu finalizare la prezidențiale !

  Răspunde
 2. Articolul este greșit. În tabel se prezintă sumele în milioane de euro, nu miliarde. Mai tăiați trei zerouri și corectați articolul.

  Răspunde
  • Dragă Cora, nu avem încotro decât să vă invităm la un exercițiu de aritmetică elementară. Da, tabelul e în milioane de euro, dar 2997 milioane de euro înseamnă taman vreo trei miliarde de euro. Vorba ceea, dacă tăceai, deșteaptă rămâneai!

   Răspunde
 3. Ungureanu Adrian

  Mai corect pe intelesul tuturor 3 miliarde EURO

  Răspunde

Lasă un comentariu