Share
PREMIERĂ. Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR

PREMIERĂ. Banca Transilvania a ajuns cel mai mare grup bancar din România, depăşind BCR

După prima jumătate a acestui an, grupul Banca Transilvania (BT) a ajuns pe primul loc în piaţa bancară locală, grație achiziţiei Bancpost, instituţie de credit ale cărei rezultate financiare sunt încluse în raportările aferente acestui prim semestru din 2018. Atfel, Banca Transilvania  şi-a depăşit cel mai puternic rival, BCR, şi a de­venit cel mai mare grup bancar din România, atât ca active, cât și ca profitabilitate.

Grupul BT controla la finalul lunii iunie a acestui an active în va­loa­re de 75,3 miliarde de lei, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut,  cu 5,1 miliarde de lei mai mult decât BCR, principalul său competitor. După primul semestru din acest an, profitul ei net a fost de 865 milioane de lei, în creştere cu 67% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult  decât   BRD – 756 milioane de lei și decât BCR  – 697 milioane de lei.

În urmă cu zece ani, BCR avea active de aproape patru ori mai mari, iar BRD de 2,5 ori mai mari decât Banca Transilvania. În 2016, banca de la Cluj a reuşit să depășească BRD și să ocupe locul doi în top, la secțiunea active.

Lasă un comentariu