Share
In memoriam Gheorghe Marcaș, fondatorul CCI maramureș

In memoriam Gheorghe Marcaș, fondatorul CCI maramureș

Pentru a-l onora pe ing. Gheorghe Marcaș, cel care, vreme de aproape 30 de ani, a condus destinele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Maramureș, președintele camerei, Florentin-Nicolae Tuș, a propus Adunării Generale a Membrilor CCI Maramureș ca numele său să fie purtat de Centrul Expozițional al instituției camerale per care a fondat-o în 1990. Hotărârea a fost adoptată în unanimitate la ședința din luna mai, astfel că începând din luna iunie, propunerea a fost transpusă în practică și vorbim despre Centrul de Instruire și Marketing ”ing. Gheorghe Marcaș” al  CCI Maramureș.

Ing. Gheorghe Marcaș a fost și va rămâne o personalitate marcantă pentru comunitatea economică maramureșeană. De-a lungul carierei sale a condus câteva dintre cele mai mari întreprinderi și instituții cu profil economic din județ.  În 1990,  ing. Gheorghe Marcaș a înfiinţat CCI  Maramureş. În ultimii ani, a acordat o atenție deosebită documentării asupra activității instituțiilor camerale atât din țară cât și din întreaga lume. A devenit autorul unor lucrări de referință care evidențiază trecutul acestor instituții, creșterea calității serviciilor și consolidarea prestigiului Camerelor de Comerț și Industrie (ex. ”Camerele de Comerț și Industrie din România. File de istorie 1850-2010”). Gheorghe Marcaș a făcut parte și din Colegiul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

De-a lungul timpului, a primit numeroase distincții pentru activitatea sa. Printre acestea se numără Meritul Comercial clasa a III-a și clasa a II-a și titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Baia Mare.

Lasă un comentariu