Share
În Maramureș, cele mai mici salarii din regiunea de nord-vest

În Maramureș, cele mai mici salarii din regiunea de nord-vest

Salariile din Maramureș sunt sub media națională, dar și sub cea regională. Astfel, în județ putem spune că avem cele mai mici salarii din regiune și printre cele mai mici din țară.

Conform datelor statistice, diferența este de aproape 20% față de salariu mediu brut pe țară și de 15% față de media regională.

„În ultimii 15 ani, toate județele din Regiunea de Nord-Vest, cu excepția județului Cluj, au înregistrat un câștig salarial nominal mediu brut lunar mai mic decât mediile naționale, regionale și cele înregistrate la nivelul județului Cluj. Mai mult decât atât, aceste diferențe au fost într-o creștere continuă de la an la an. În timp ce județul Cluj se îndepărtează pozitiv față de mediile naționale și regionale, prin câștiguri salariale mai mari decât mediile naționale (13,66% în 2018, respectiv 22,41% în 2022) și regionale (24/77% în 2018, respectiv 28/72% în 2022), celelalte județe din regiune rămân în urmă în această privință”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș.

El a mai explicat că această diferență apare din cauza structurii ramurilor economice din județ. Practic, domeniile de activitat din județ sunt dintre cele mai slab plătite.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu