Share
Modificări în domeniul taxelor salariale, aplicabile de anul viitor

Modificări în domeniul taxelor salariale, aplicabile de anul viitor

Mai multe modificări fiscale apar de anul viitor, iar unele privesc și salariile. Astfel, potrivit Avocat.net, anumite beneficii încep să dispară. Printre acestea este scutirea de taxe pentru cei 400 de lei pentru telemuncă. De asemenea, forma generoasă a facilităților pentru educația timpurie capătă o formă nouă, cu limitări serioase. Noua legislație mai limitează și alte beneficii, precum scutirea limitată de taxe pentru abonamente sportive.

Vestea bună este că va crește valoarea tichetului de masă de la 35 la 40 de lei, însă se datorează și contribuția la sănătate pentru acestea. De asemenea, crește valoarea netaxabilă pentru asigurarea hranei la muncă. Aceasta este o alternativă la tichetul de masă.

Tot din ianuarie se va plăti contribuție la sănătate și pentru voucherele de vacanță. Specialiștii spun că acest beneficiu devine incompatibil, din perspectiva tratamentului fiscal favorabil, cu decontarea serviciilor turistice.

O altă modificare privește pensia privată obligatorie, unde va crește contribuția plătită de angajatori. Această contribuție a rămas neschimbată de mai mulți ani.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu