Share
Impozite care vor fi de patru ori mai mari, din iulie

Impozite care vor fi de patru ori mai mari, din iulie

Noile măsuri fiscale care au itrat în vigoare deja prevăr o creștere de patru ori la o anume categorie de impozite. Potrivit Legii 296/2023, publicată încă de anul trecut în Monitorul Oficial, impozitul pe veniturile nedeclarate va fi impozitat cu 70%. „Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, în condiţiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, a căror sursă nu a fost identificată se impun cu o cotă de 70% aplicată asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului şi al accesoriilor”, se arată în proiectul de lege cu noile măsuri fiscale.

Astfel, cota de impozit pentru veniturile realizare de persoanele fizice a căror proveniență nu poate fi dovedită se modifică. Este o măsur menită să consolideze disciplina financiară și fiscală.

Potrivit documentului făcut public de Ministerul Finanțelor, până la intrarea în vigoare a noilor prevederi se oferă posibilitatea tuturor contribuabililor să își declare și plătească obligațiile fiscale aferente, evitând astfel ca acestea să fie încadrate în categoria de risc fiscal sau a declanșării verificării situației fiscale personale.

Impozitul aplicat pentru venituri nedeclarate este, în prezent, de 16%, ceea ce înseamnă că, din 1 iulie 2024 acesta va crește de peste 4 ori.

Potriivt ANAF, evaziunea fiscală este în jur de 16 miliarde de euro, scrie Adevărul.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu