Share
Cozi de criză: Acces limitat în supermarketurile din Baia Mare; clienții, rugați să respecte noile reguli

Cozi de criză: Acces limitat în supermarketurile din Baia Mare; clienții, rugați să respecte noile reguli

Situație de criză din cauza coronavirusului. Administratorii spațiilor comerciale mari din Baia Mare au luat decizia de a elimina aglomerația din magazine, la ordinea zilei în ultimele zile.

Astfel, în interiorul supermarketurilor din oraș se va permite accesul unui număr mic de persoane, în funcție de caz, însă, de regulă, este vorba despre numai cinci persoane simultan în interior. Așa se face că, duminică, încă de la orele dimineții, s-au format cozi în parcările spațiilor comerciale din oraș. Oamenii au avut de așteptat minute în șir pentru a ajunge în interior și a se aproviziona cu alimentele necesare.

Inclusiv în cele două mall-uri s-au luat deja măsuri suplimentare de protecție. În spațiul comercial de pe strada Victoriei, personalul de curățenie este mobilizat permanent pentru dezinfecție, iar food-court-ul a fost reașezat pentru ca distanța între mese să fie conform noului plan de măsuri. Administratorii recomandă utilizarea materialelor pentru dezinfecție. În mall-ul de la ieșirea către Cluj, programul a fost limitat la intervalul 12.00 – 20.00. Excepție fac hypermarket-ul din interior, deschis pentru aprovizionarea clienților, dar și farmaciile, respectiv încă două unități comerciale.

Oamenii spun că nu au văzut asemenea cozi de pe vremea lui Ceaușescu. Însă, ei recunosc că e o situație de criză Autoritățile cu atribuții în situații de urgență fac apel cetățenilor să respecte cu strictețe setul de reguli impuse, pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19. Se recomandă evitarea aglomerației, păstrarea unei distanțe apreciabile (aproximativ doi metri) față de ceilalți și o igienă „ca la carte”, cu spălări dese ale mâinilor.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu