Share
Ce evenimente vor fi organizate în Maramureș în restul anului 2021?

Ce evenimente vor fi organizate în Maramureș în restul anului 2021?

S-a anunțat în mod oficial că Sărbătoarea Castanelor, marele festival cu tradiție de la Baia Mare, va avea loc anul acesta, în perioada 24-26 septembrie. Ce alte evenimente urmează să se desfășoare în Maramureș, citiți în rândurile care urmează.

Maramureș începe să fie centrul mai multor evenimente pe care nu trebuie să le ratați. Deja au avut loc câteva sărbători unde lumea a putut să socializeze și mai multe cluburi încearcă să atragă cât mai mulți doritori către ei. De exemplu, pe 22 august, a avut loc Festivalul Interjudeţean de Folclor „Hora la Prislop”, un eveniment cu tradiție aflat deja la a 49-a ediție. A adunat foarte multă lume, s-a dansat, s-a jucat și s-au purtat cele mai frumoase straie tradiționale. Mai mult, și aeroclubul Baia Mare a oferit, timp de trei zile, salturi în tandem cu parașuta. Singurele condiții de îndeplinit erau ca doritorul să fie major, să vină îmbrăcat sport și să se lase pe mâna instructorului. Zborul durează aproximativ 18-22 de minute, iar căderea propriu-zisă în jur de 35-40 de secunde. Bineînțeles, aceasta ar fi o experiență inedită pentru cei cu inima tare și dornici de adrenalină. Pentru cei mai așezati, urmează luna septembrie care este plină de evenimente. În primul rând, în septembrie, se sărbătoresc zilele orașului Sighet, când se organizează târguri, concerte, concursuri și multe altele.

O veste foarte importantă a venit pe data de 17 august din partea Consiliului Local Baia Mare. Acesta a confirmat informația că popularul festival Sărbătoarea Castanelor se va ține în acest an, în perioada 24-26 septembrie. Sărbătoarea Castanelor este un eveniment care a făcut Baia Mare cunoscută la nivel național. Ca să vă dăm puțin din istoria acestuia, festivalul a fost demarat în anul 1993, deci are deja o tradiție în spate. Ideea a pornit din dorința de a le oferi locuitorilor trei zile de distracție și pline de activități cultural-artistice și sociale. Numele vine de la faptul că zona este cunoscută pentru cea dintâi și cea mai mare rezervație a arboretului de castan comestibil. Acesta este protejat încă din anul 1962, dar tradiția cultivării castanului este veche de secole. Frunza de castan este prezența și în stema municipiului. În ceilalți ani, Sărbătoarea Castanelor aducea mulți artiști la Baia Mare, însă pe lângă concerte sunt organizate multe alte activități, ca ateliere recreative și de creație – picturi pe față, desene, picturi. Sunt de asemenea organizate jocuri și ștafete, concursuri de desene pe asfalt, ateliere de origami, Jam session, împletit baloane, brățări, cântat și multe altele. Dacă nu vă plac atât de mult jocurile acestea de societate sau dacă veniți singuri, puteți să vă faceți ceva prieteni acolo, în funcție de interesele comune – aveți de unde alege. Dacă nu sunteți foarte sociabil și v-ați duce la acest festival doar pentru un concert, vă puteți delecta între timp cu diverse jocuri pe telefon mai bine, de genul trivia sau chiar jocuri de cazinou, ca poker sau ruletă. Sunt multe opțiuni de unde alege și aici, mai ales că sunt o grămadă disponibile pe varianta mobilă. Referitor la artiștii care vor urca pe scenă la Sărbătoarea Castanelor, deocamdată nu se știu multe detalii, însă cel mai probabil aceste informații vor fi date publicității ceva mai târziu.

De asemenea, până pe 26 septembrie, în fiecare sâmbătă și duminică, Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Teatrul Arafat, vă așteaptă la cea de-a V-a ediție a Festivalului Național al Artelor ”Repere, Mituri, Identități”. Aici, puteți admira vernisaje ale unor expoziții de artă, proiecții de filme, lansări de carte, spectacole de teatru, recitaluri de muzică și dans, chiar și parada modei. Așa că aveți cu ce să vă delectați în fiecare seară de festival.

Pentru iubitorii de zboruri cu baloane calde, avem o veste bună. În perioada 30 septembrie – 4 octombrie 2021, va avea loc Maramureș Balloon Fiesta, unde veți putea intra în lumea magică plină de bucurie a baloanelor. Evenimentul se află la a VII-a ediție.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș va organiza expoziția de bunuri de larg consum expo “Rivulus Dominarum”. Aceasta va avea loc în perioada 24-26 septembrie, odată cu Sărbătoarea Castanelor, și se va desfășura la Sala Polivalentă “Lascăr Pană”. Înscrieri încă se mai pot face, așa că grăbiți-vă dacă doriți să participați.

Acestea sunt doar câteva, însă încă așteptăm confirmarea pentru mai multe evenimente ce ar trebui să aibă loc din octombrie. Veți citi oricum pe site-ul nostru de știri cele mai noi informații.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu