Share
Campanie pentru prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime în domeniul construcțiilor

Campanie pentru prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime în domeniul construcțiilor

Din martie și până în octombrie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureş desfăşoară, în cadrul unei campanii naţionale, o acţiune de conştientizare şi control privind prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor.

„Motivele acestei acţiuni au fost determinate de  numărul de accidente de muncă înregistrat, precum şi gravitatea acestora. Aceste elemente au reprezentat factorul determinant pentru a continua şi intensifica acţiunile de verificare şi monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi asupra modului în care angajatorii realizează în şantierele temporare şi mobile măsurile de securitate şi sănătate dispuse de inspectorii de muncă” – precizează Dragoș Năcuță, inspector şef în cadrul ITM Maramureș.

În perioada martie – mai au avut loc întâlniri de prezentare şi conştientizare, în iunie – octombrie se vor desășura acţiunile de control, iar verificarea măsurilor dispuse în urma controalelor vor avea loc în noiembrie  și decembrie.

Rivulus Dominarum

Lasă un comentariu