Share
Bani mai mulți pentru viitorii pensionari. Crește contribuția la Pilonul II

Bani mai mulți pentru viitorii pensionari. Crește contribuția la Pilonul II

Modificarea legii care a intrat în vigoare la începutul acestui an va aduce bani mai mulți pentru cei care au contribuții la fondul de pensie administrată privat (Pilonul II).

Astfel potrivit legii, s-a stabilit creșterea contribuției de la 3,75% la 4,75% din salariul brut și reducere bazei de impozitare pentru cei care ating vârsta pensionării și încasează suma din cont. Asta va aduce mai mulți bani viitorilor pensionari, beneficiari ai Pilonului II.

Majorarea contribuției la Pilonul II nu înseamnă o creștere a contribuției totale pentru CASS, deoarece cei 4,75% sunt virați din contribuția totală de 20,5% pentru asigurări sociale. Mai precis: dacă până acum 16,75% din salariul brut mergea către pensia „de stat”, adică pilonul I, și 3,75% către Pilonul II, acum la stat merge doar 15,75%, în timp ce 4,75% merg către Pilonul II.

În 2008, când a fost lansat sistemul, toți angajații din România care aveau la acel moment vârsta mai mică de 35 de ani au devenit, obligatoriu, participanți în sistemul de pensii administrate privat. De asemenea, toți angajații care se angajează pentru prima dată și au vârsta mai mică de 35 de ani vor fi înregistrați în același sistem.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu