Share
EVENIMENT. Cine ne (în)cântă la concertul de jazz  “The Land of Dreams”

EVENIMENT. Cine ne (în)cântă la concertul de jazz “The Land of Dreams”

Vineri,  18 ianuarie, de la ora 19.00, în Sala de Concerte a Colegiului de Arte din Baia Mare va avea loc concertul-eveniment de jazz The Land of Dreams”, suținut de Sorin Zlat Quartet feat. Gianluca Renzi (italian stabilit la New York) & Gianni Gagliardi (spaniol stabilit în Brooklyn).Adică muzicieni de talie mondială, dar nu strică și câteva date sespre ei. În continuare aveţi câteva informaţii despre fiecare dintre ei.

Sorin Zlat Jazz Artist (România). Pianist de jazz, clarinetist, compozitor, orchestrator, deținător a numeroase premii naționale și internaționale, Sorin Zlat e unul dintre cei mai reprezentativi pianiști de jazz ai noii generații de artiști români. Printre numeroasele premii câştigate de către Sorin Zlat, menţionăm Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Jacksonville, ediția din 2015 (Florida, SUA) , fiind primul pianist de origine română, dar şi primul pianist internaţional care a câştigat acest premiu) ● Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Monaco (2013) ”The Land of Dreams” The Land of Dreams” ● Marele Premiu în cadrul Competiţiei de Jazz din Montreux (2015). De-a lungul timpului, Sorin Zlat Quartet a cântat pe aceeași scenă alături de nume mari ale jazzului: Chick Corea Trio, Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsallis, Joey Calderazzo, Tito Puente și Jeff Ballard.

Gianluca Renzi (Italia). Basist, compozitor, aranjor și inginer de sunet stabilit în New York, este un muzician recunoscut la nivel internaţional.  Ân cei 20 de ani de activitate a colaborat cu mari artiști de jazz precum: Chick Corea, Keith Jareth, Jacam Manricks, Kevin Hays, Ari Hoenig, Jon Davis, Loston Harris, Giovanni Mirabassi, Lukmil Perez, Alex Sipiagin, Gene Jackson, Orrin Evans, Rudy Royston, Mark Whitfield, Clarence Penn, Eliot Zigmud și mulți alții. Este inclus în site-ul internațional „All About Jazz”  unde apare ca sideman, compozitor și solist pe albume celebre de jazz. Până în prezent a adunat peste 10 premii internaționale pentru activitatea artistică.  A cântat la cele mai importante festivaluri de jazz din lume, cum ar fi: Umbria Jazz (Italia), Marciac Jazz Festival (Franța), San Francisco SF Jazz (SUA), Richmond Jazz Festival (USA), Shanghai Jazz Festival (China) și multe altele.

 

Gianni Gagliardi Dell’Agnolo (Spania) – saxofonist. S-a născut în Barcelona și este stabilit în Brooklyn (New York). Gianni este fondatorul BCN (Barcelona Jazz Collective, un brand și o platformă pentru tineri). Este denumit de Ron Netsky ca fiind „noua stea  de pe scena de jazz a Brooklin-ului”. Sound-ul unic și original i-a permis să concerteze în Europa, America de Sud și SUA cu John Clayton, Eric Alexander, Dick Oatts, Phillip Harper, Terell Stafford, Jorge Rossy, Dick Oats, Gilad Hekselman și mulți alții.

 

Iulian Nicolau (România).  Absolvent al Colegiului Național de Muzică ”George Enescu”, student la Universitatea Națională de Muzică București, secția percuție. A colaborat cu diverși artiști reprezentativi ai jazz-ului românesc și nu numai, printre care se numără: Nicolas Simion, Mircea Tiberian, Cătălin Milea, Alex Man, Sorin Zlat, Marius Vernescu, Emil Bâzgă, Candice Hoys, Cedric Henriot.

 

Trebuie precizat că Baia Mare se află pe agenda turneului pe care acești muzicieni îl fac în România, într-o companie  foarte selectă: Cluj, București, Iași, Brașov,  Bacău, Satu Mare.

Pentru informații suplimentare, organizatorul  – Asociaţia One Sound  – poate fi contactat pe  email:  office@onesound.one sau la telefon 0787 787 574.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu