Share
Vrei să colaborezi cu o agenție imobiliară din Baia Mare? Iată câteva idei care să te ajute să faci cea mai bună alegere

Vrei să colaborezi cu o agenție imobiliară din Baia Mare? Iată câteva idei care să te ajute să faci cea mai bună alegere

Te-ai hotărât să vinzi apartamentul pe care îl deții în Baia Mare? Sau casa în care nu mai locuiești de câțiva ani? Vrei să cumperi o proprietate în frumosul oraș de pe malul râului Săsar?

O primă alegere pe care o vei avea de făcut este dacă vei vinde ca proprietar sau vei alege reprezentarea unei agenții imobiliare din Baia Mare. Multe persoane merg pe a doua variantă, a agenției imobiliare, procesul fiind în mare parte simplificat atunci când ai alături un profesionist al domeniului.

Agentul imobiliar te va ajuta să identifici cele mai bune oportunități ale pieței imobiliare din Baia Mare. Tot el va fi alături de tine pe parcursul întregului proces de vânzare sau cumpărare a unei locuințe.

Te va ajuta să înțelegi care este prețul corect pentru locuința pe care o vinzi și cât este media pieței în cazul în care vrei să cumperi un apartament sau o casă. Te va ajuta să obții și un preț bun, corect, pentru locuința pe care o vinzi sau o cumperi – dar și în pașii următori, obligatoriu de parcurs în cazul tranzacțiilor imobiliare.

Pe scurt: vei avea alături un profesionist, pe care însă trebuie să îl alegi cu atenție, pentru a beneficia de cea mai bună susținere. Ai mai jos câteva idei pentru a alege agenția imobiliară din Baia Mare cea mai potrivită pentru tine.

  1. Studiază piața și ia legătura cu agențiile imobiliare de interes

Municipiu de reședință al județului Maramureș, Baia Mare este un oraș în plină dezvoltare, efervescent din punct de vedere al vieții sociale, culturale și turistice. Există numeroase agenții imobiliare în Baia Mare, așa că ai de unde alege.

Un simplu search pe internet te va ajuta să faci o listă a agențiilor imobiliare de aici, de la care poți porni. Website-ul agenției îți va spune mai multe despre aceasta: vei vedea care sunt proprietățile pe care le tranzacționează în prezent, dar și mai multe despre echipă și experiența ei pe anumite domenii.

Întreabă și prietenii sau rudele care au efectuat recent o tranzacție imobiliară aici. Poți afla informații prețioase în legătură cu o anumită agenție cu care merită să colaborezi. Odată ce ai una sau două agenții preferate, le poți contacta direct. Alegerile pe care le facem au mereu și o componentă emoțională, așa că este important să fii pe aceeași lungime de undă cu agentul imobiliar ales.

  1. E o idee bună să optezi pentru o agenție imobiliară cunoscută

Ai nevoie de un agent care știe ce are de făcut, cunoaște bine piața imobiliară din Baia Mare și se va plia pe diversele tale cerințe.

Agențiile cunoscute, care au deja un istoric pe piața imobiliară din Baia Mare, vor ști să te îndrume mai bine către ofertele cele mai potrivite dorințelor tale și bugetului de care dispui.

Tot procesul de vânzare sau cumpărare al unei locuințe va fi mai simplu atunci când ai alături un adevărat profesionist.

  1. Interesează-te care este nivelul comisionului solicitat

Cea mai des întâlnită primă întrebare adresată unui agent imobiliar este: „Cât este comisionul?”. E firesc să fie așa, procesul de tranzacționare al unei locuințe presupune sume importante și putem face o serie de economii atunci când negociem fiecare taxă sau comision.

Analizează însă toți termenii acordului înainte de a semna un contract de reprezentare. O agenție imobiliară transparentă, care îți va prezenta clar termenii contractului și condițiile pe care le impune este cu siguranță de preferat.

Ia așadar în considerare și comisionul, dar gândește-te și la cât de clar îți este prezentată oferta, eventual dacă poți negocia… Agentul imobiliar te va ajuta cea mai bună alegere, iar atunci când îl vei alege bine, expertiza lui te va ajuta să economisești sume importante de-a lungul întregului proces.

Agențiile imobiliare RE/MAX din Baia Mare – un partener profesionist pentru tranzacția ta imobiliară

Dacă ești în căutarea unui partener de încredere pentru viitoarea ta tranzacție imobiliară din Maramureș, ia în considerare și agențiile imobiliare RE/MAX Baia Mare. Vizitează agenția imobiliara RE/MAX Gold, de exemplu.

Are un portofoliu bogat, ce include proprietăți diverse, atât în zonele bune ale orașului, cât și în localitățile învecinate ale municipiului. Franciza imobiliara RE/MAX este una de prestigiu, o garanție a calității și profesionalismului serviciilor agențiilor imobiliare care activează sub umbrela acesteia.

Agenția imobiliară RE/MAX GOLD

Lasă un comentariu