Share
Vaccinare în Maramureș: S-a început administrarea rapelului în rândul cadrelor medicale! Au fost imunizați și vârstnicii de la căminul din Baia-Sprie (FOTO)

Vaccinare în Maramureș: S-a început administrarea rapelului în rândul cadrelor medicale! Au fost imunizați și vârstnicii de la căminul din Baia-Sprie (FOTO)

La centrul de vaccinare de la Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-a derulat continuat activitatea de imunizare cu administrarea cele de a 2-a doze a vaccinului anti-COVID-19 (rapel) pentru personalul medico-sanitar și auxiliar din Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare.

„S-au prezentat 100 de angajați din cei care au primit prima doza în data de 27 decembrie. Nu s-au înregistrat efecte adverse imediate”, a anunțat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș. Luni, 18 ianuarie, același lucru s-a întâmplat în cazul a 100 angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie, care au primit prima doză în 28 decembrie.

De asemenea, echipa de vaccinare compusă din asistent Vasile Bob, asistent Vlad Ute, asistent Florica Bizău, asistent Lăcrămioara Ardelean și asistent Alexandru Coroian
de la centrul de vaccinare a Spitalului Județean de Urgentă “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare și coordonată de doctor Vasile Bonaț, director medical, s-a deplasat la Căminul pentru persoane vârstnice Baia-Sprie, au anunțat autoritățile județene.

„Aici s-a procedat la administrarea primei doze de vaccin si imunizarea unui număr de 42 de rezidenți ai căminului, acțiune de vaccinare în comunitate pentru persoanele vulnerabile, cuprinse în etapa 2 de vaccinare comunitară”, a explicat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, care a anunțat și faptul că au sosit în județ 162 de flacoane, echivalentul a 972 doze vaccin care sunt distribuite acum la centrele de vaccinare. Mai jos, puteți vedea trei imagini cu o vârstnică vaccinată la Centrul de la CASPEV.

C.Ț.

Lasă un comentariu