Share
Va fi în continuare căldură în Maramureș: Se menține modelul în care vremea frumoasă și caniculară va fi obicei! Iată și statistica pe luna august!

Va fi în continuare căldură în Maramureș: Se menține modelul în care vremea frumoasă și caniculară va fi obicei! Iată și statistica pe luna august!

Va fi în continuare căldură în Maramureș: Se menține modelul în care vremea frumoasă și caniculară va fi obicei! Iată și statistica pe luna august!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem vară care se află în mare putere, din iunie tot așa o ținem. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice.

Vara și-a cam intrat treptat în drepturi, așa cum ne-am aștepta, de acum, astfel că arșița, canicula, deja și-a dezvăluit colții, arată statistica actuală. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în luna iunie și iulie, fapt arătat de statistica oficială. Luna iulie și-a confirmat renumele de Lună a lui Cuptor! La fel va fi și în august! Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (25-31 iulie). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare. Săptămâna 2 (1-7 august). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face regiunile sud-vestice, unde temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea de vest a teritoriului. Săptămâna 3 (8-14 august). Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal. Săptămâna 4 (15-21 august). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în nordul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În concluzie. Vom avea mijloc de vară secetoasă. Estimările valabile pe 4 săptămâni acum arată că vremea va fi tot foarte călduroasă. Vom avea fluctuații termice, așadar și arșiță, canicula, dar și vreme călduroasă, dar cât de cât decentă din punct de vedere al valorilor termice. Cu mici excepții, tendința de vreme foarte caldă se va menține doar că vom ajunge la un normal al vârfului de vară, așadar tot temperaturi mai mari, ridicate, iar ploile își vor mai face apariția, dar mai puțin decât ar fi normal. Așadar, foarte cald și secetă, cu furtuni violente uneori. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu