Share
Va fi în continuare căldură în Maramureș: Se menține modelul în care vremea frumoasă și călduroasă va fi obicei! Iată și statistica pe 4 săptămâni!

Va fi în continuare căldură în Maramureș: Se menține modelul în care vremea frumoasă și călduroasă va fi obicei! Iată și statistica pe 4 săptămâni!

Va fi în continuare căldură în Maramureș: Se menține modelul în care vremea frumoasă și călduroasă va fi obicei! Iată și statistica pe 4 săptămâni!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem vară care se află în mare putere, din iunie tot așa o ținem. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice.

Vara se află în a doua parte a sa, astfel că arșița, canicula, își va mai dezvălui colții, arată statistica actuală. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în lunile iunie, iulie și august, fapt arătat de statistica oficială. Luna iulie și-a confirmat renumele de Lună a lui Cuptor! La fel va fi și cam toată luna august! Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (22-28 august). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare. Săptămâna 2 (29 august-4 septembrie). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est și sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Săptămâna 3 (4-11 septembrie). Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Săptămâna 4 (12-19 septembrie). Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și sud-estul țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

În concluzie. Vom avea o a doua parte de vară secetoasă. Estimările valabile pe 4 săptămâni acum arată că vremea va fi tot foarte călduroasă. Vom avea fluctuații termice, așadar și arșiță, canicula, dar și vreme călduroasă, dar cât de cât decentă din punct de vedere al valorilor termice. Cu mici excepții, tendința de vreme foarte caldă se va menține doar că vom ajunge la un normal al acestei perioade, așadar tot temperaturi mai mari, ridicate, iar ploile își vor mai face apariția, dar mai puțin decât ar fi normal la început. Luna septembrie se arată că va veni cu cantități de precipitații mai mari. Vom vedea cât de mari. Vom reveni cu amănunte!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu