Share
VA FI ÎN CONTINUARE CALD ÎN MARAMUREȘ: Se menține modelul în care vremea frumoasă și caniculară va fi normalitate! Iată și statistica din 7 august!

VA FI ÎN CONTINUARE CALD ÎN MARAMUREȘ: Se menține modelul în care vremea frumoasă și caniculară va fi normalitate! Iată și statistica din 7 august!

VA FI ÎN CONTINUARE CALD ÎN MARAMUREȘ: Se menține modelul în care vremea frumoasă și caniculară va fi normalitate! Iată și statistica din 7 august!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem vară care se află în mare putere, din iunie tot așa o ținem. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice.

Vara se află în vârful său și, astfel că arșița, canicula, își va mai dezvălui colții, arată statistica actuală. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în lunile iunie, iulie și august, fapt arătat de statistica oficială. Luna iulie și-a confirmat renumele de Lună a lui Cuptor! La fel va fi și cam toată luna august! Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (7-14 august). Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a țării, dar mai ales în vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Apuseni. În restul țării cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, local deficitare în sud-est. Săptămâna 2 (15-22 august). Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Săptămâna 3 (22-29 august). Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Săptămâna 4 (29 august-5 septembrie). Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a țării. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval, vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor.

În concluzie. Vom avea mijloc de vară secetoasă și o a doua parte de vară cam la fel. Estimările valabile pe 4 săptămâni acum arată că vremea va fi tot foarte călduroasă. Vom avea fluctuații termice, așadar și arșiță, canicula, dar și vreme călduroasă, dar cât de cât decentă din punct de vedere al valorilor termice. Cu mici excepții, tendința de vreme foarte caldă se va menține doar că vom ajunge la un normal al vârfului de vară, așadar tot temperaturi mai mari, ridicate, iar ploile își vor mai face apariția, dar mai puțin decât ar fi normal. Așadar, foarte cald și secetă, cu furtuni violente uneori. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu