Share
Urgent: O tânără din Șomcuta Mare, însărcinată în cinci luni, infectată cu COVID-19 și intubată, are nevoie de plasmă. Cei vindecați, chemați să o salveze

Urgent: O tânără din Șomcuta Mare, însărcinată în cinci luni, infectată cu COVID-19 și intubată, are nevoie de plasmă. Cei vindecați, chemați să o salveze

O tânără în vârstă de 31 de ani din Șomcuta Mare, se află, în prezent, în stare gravă la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare.

Tânăra are atât pneumonie, cât și noul coronavirus. Ea este acum intubată, iar medicii eforturi colosale pentru a-i salva viața. Suspiciunea este că ea s-ar fi infectat la o întrunire la care au participat mai multe persoane, însă ancheta epidemiologică este în curs.

Medicii fac apel la cei 209 vindecați (până în prezent) din județul Maramureș (dar și din alte județe) să doneze plasmă la Centrul de Transfuzii din Baia Mare, dotat cu aparat în acest sens (sau la alt centru din țară, situația este dramatică!), indiferent de grupa sanguină pe care o au. Un astfel de gest poate salva viața tinerei însărcinate și a copilului pe care îl poartă. Conform specialiștilor, plasma convalescentă colectată poate fi utilizată atât pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, dar și pentru tratarea pacienților critici infectați cu acest nou coronavirus, așa cum este tânăra din Șomcuta Mare. Astfel, cei salvați de medici sunt chemați să salveze, la rândul lor, vieți.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Daniela Borzan

    Ce se mai știe de această tânără?

    Răspunde

Lasă un comentariu