Share
Un veritabil pericol public: Un băimărean a ajuns după gratii după un control în trafic. Era beat criță, cu o îmbibație de 3,54 g/l alcool pur în sânge

Un veritabil pericol public: Un băimărean a ajuns după gratii după un control în trafic. Era beat criță, cu o îmbibație de 3,54 g/l alcool pur în sânge

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Baia Mare a ajuns după gratii, după ce s-a constatat că șofa prin centrul municipiului având „la bord” o îmbibație alcoolică uriașă.

Mai exact, conducătorul auto a fost oprit de poliție sâmbătă seară, pe bulevardul Traian. Etilotestul a indicat valoarea de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ca urmare, bărbatul a fost transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. Aici, surpriză. Avea în sânge o îmbibație alcoolică uriașă!

În fapt, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 31 martie 2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului F.I., pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, au informat reprezentanții Parchetului prin intermediul unei informări de presă. La data de 30 martie 2021 faţă de inculpatul F.I. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul F.I., care nu are antecedente penale, la data de 30 martie 2021, în jurul orei 19.00, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, județul Maramureş, având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (3,54 g/l alcool pur în sânge). La data de 31 martie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare, au mai arătat reprezentanții Parchetului.

Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu