Share
Tradiții inedite: Copiii din Norvegia primesc cadourile de Crăciun în șosete. Adulții ascund măturile, motivul este incredibil

Tradiții inedite: Copiii din Norvegia primesc cadourile de Crăciun în șosete. Adulții ascund măturile, motivul este incredibil

Dacă ar fi să facem un top cu unde găsim cel mai fermecător Crăciun, Norvegia ar fi cu siguranță pe listă!

În Norvegia, Craciunul este serbat pe aceeași dată ca în toata lumea creștină, pe data de 25 decembrie. Crăciunul este denumit „Jul”, la fel ca în toate țările scandinave.

La fel ca în statele vecine, sărbătorile de iarnă încep în Norvegia în 13 decembrie, atunci când se celebrează Sf. Lucia. Cea mai mare bucurie este a copiilor, care în seara de 25 decembrie sau în dimineața de 26 decembrie primesc cadouri în șosetele agățate cu grijă deasupra șemineului.

Un obicei mai puțin obișnuit al norvegienilor este ascunderea tuturor măturilor în noaptea de Ajun, înainte de a se pune la culcare! O veche superstiție spune că în noaptea de ajun spiritele rele și vrăjitoarele vizitează Pământul, iar dacă îți ascunzi mătura sunt mai puține șanse să ai parte de o vizită neplăcută.

Unul dintre motivele pentru care Crăciunul este cu adevărat magic în această parte a globului este faptul că de aici se poate vedea Aurora Boreală. Ce poate fi mai minunat decât să vezi aceste lumini deosebite, tocmai de Crăciun?

Sursa – nordashop.ro

Lasă un comentariu