Share
Un scoțian cu kilt și cu clop maramureșean a participat la hramul bisericii din Bârsana

Un scoțian cu kilt și cu clop maramureșean a participat la hramul bisericii din Bârsana

Duminică, 11 noiembrie a avut loc  hramul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”din Bârsana, preot paroh Marcel Oprişan.  Înainte de numirea sa în Bârsana Acesta a desfășurat activitate pastoral-misionară și social-filantropică în Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale (Anglia și Scoția). A avut activitățile remarcabile și în Londra (Anglia), Glasgow (Scoția) și Bruxelles (Belgia), împreună cu tinerii Asociației Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Sighet.

De altfel, la hramul bisericii pe care o păstorește a fost prezent și un scoțian, îmbrăcat în costum specific, cu kilt,  fiu duhovnicesc al părintelui Oprişan, pe care acesta l-a botezat ortodox. Pentru activitatea sa din țară și din străinătate, preotul Marcel Oprişan a primit distincţia de iconom stavrofor (dreptul de a purta Sfânta Cruce).

Sfânta Liturghie Arhierească a fost săvârșită de PS Părinte Iustin, care a binecuvântat și o troiță ridicată întru pomenirea eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale, precum şi lucrările efectuate la casa parohială.

Pornind de la pilda samariteanului milostiv, în cuvântul său de învățătură  PS Părinte Iustin a spus: ”Să nu răspundem răului cu rău. Să răspundem răului cu bine, pentru că numai aşa se curmă lanţul răutăţilor”.

Și iarăși a făcut un paralelism cu societatea de azi.”Societatea şi lumea de astăzi postmodernă este într-o derivă, şi-a pierdut principiile morale. Şi-a pierdut frica de Dumnezeu. Şi-a pierdut solidaritatea. Şi-a pierdut iertarea şi iubirea. Toată lumea judecă pe toată lumea. Toată lumea urăşte pe toată lumea. Toată lumea abandonează pe toată lumea. Ori noi, creştinii, n-avem voie să facem aşa” – a reamintit episcopul Maramureșului și Sătmarului.

 

 

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu