Share
Inaugurare cu fast la Leordina. O stație electrică de transformare și 42 de kilometri de rețea electrică, date în folosință

Inaugurare cu fast la Leordina. O stație electrică de transformare și 42 de kilometri de rețea electrică, date în folosință

Un proiect a fost finalizat recent la Leordina, motiv pentru care a avut loc o inaugurare cu fast. Este vorba despre un proiect important pentru pentru maramureșenii din Bistra, Leordina, Petrova, Poienile de sub Munte, Repedea, Ruscova. Dar vor beneficia și maramureșenii din Vișeu de Jos, Bogdan Vodă, Botiza, Dragomirești, Ieud, Poienile Izei, Rozavlea, Șieu și Strâmtura.

Este vorba despre o stație electrică 110/20kw pentru mărirea capacității de distribuție a energiei electrice. Beneficiarii sunt maramureșenii din zona Valea Vișeului și Valea Izei.

„Prin realizarea acestui proiect, a fost crescută capacitatea de preluare a energiei produsă din surse regenerabile și, totodată, peste 20.000 de consumatori au fost realimentați în condiții de siguranță pe noua rețea electrică, alimentată din stația de transformare nou construită. De asemenea, au fost create condițiile necesare pentru îmbunătățirea parametrilor de calitate a energiei electrice distribuite și au fost create premisele racordării unor noi consumatori exigenți la rețeaua de 20kV din această zonă a Maramureșului”, a menționat președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan.

Investiție de aproape 30 de milioane de lei

„Acest proiect vine în sprijinul obiectivelor pe care le-am cuprins în strategia investițională a județului Maramureș, și anume să dezvoltăm capacitățile de preluare în sistem a producției de energie verde, astfel încât în următorii 10 ani să avem peste 50% din energia electrică consumată în județul nostru produsă din surse regenerabile”, a mai spus el.

Proiectul a fost realizat de Electrica România – Unitatea Teritorială Transilvania NORD. Valoarea totală a proiectului este de 28,29 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sursa foto: CJ Maramureș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu