Share
De ce Mănăstirea Rohia e un dar al Marii Unirii (GALERIE FOTO)

De ce Mănăstirea Rohia e un dar al Marii Unirii (GALERIE FOTO)

Duminică, 29 iulie, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, Sfânta Liturghie Arhierească a fost oficiată de PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu PS Părinte Timotei Sătmăreanul (născut în Rohia), Arhiereu-Vicar. Este prima Sfântă Liturghie săvârşită împreună de cei doi ierarhi la Mănăstirea Rohia, care le este mănăstire de metanie.

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Bogdan Ioan Matei, absolvent de Teologie şi de Conservator, misionar pe seama Protopopiatului Baia Mare, cu slujire la biserica militară cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Baia Mare.  După Sfânta Liturghie a fost  hirotesit întru stavrofor preotul pensionar Vasile Pop, care a slujit 37 de ani în Parohia Boiereni, sat vecin Rohiei, de unde s-a şi pensionat.

PS Părinte Episcop Iustin a vorbit credincioşilor despre programul de luni al Zilelor Rohiei, manifestare ajunsă la XX-a ediţie. În acest context, a spus: ”Părintele Nicolae Gherman a făcut parte din delegaţii la Marea Unire  și vrut să facă un dar lui Dumnezeu şi, în semn de mulţumire pentru Marea Unire, a întemeiat mănăstirea  în 1923. Mănăstirea Rohia a fost un dar al Unirii. În această parte de ţară numai Rohia era singura mănăstire ortodoxă în Ardealul alipit”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu